Γ. Παπαϊωάννου (πρόεδρος Καυτανζογλείου) στο sport.gr: Εγγυήσεις για να μείνει ο Ηρακλής στο Καυτανζόγλειο

Την αντίδραση της Πολιτείας, που εκφράστηκε μέσω του Πάνου Μπιτσαξή, προκάλεσαν τα επεισόδια, που έλαβαν χώρα στο Καυτανζόγλειο την Κυριακή (13/11) από οπαδούς του Ηρακλή στο ματς για το περιφερειακό πρωτάθλημα με τον Εθνικό Ν. Αγιονερίου. Ουσιαστικά πλέον ο Γηραιός απειλείται με έξωση από το "σπίτι του", αφού το στάδιο ανήκει στην γενική γραμματεία Αθλητισμού. Το θέμα θα συζητηθεί στο διοικητικό συμβούλιο του Καυτανζογλείου, που θα συνεδριάσει την Τρίτη (15/11).

Παρά τα επεισόδια, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν αυτομάτως αιτία έξωσης σύμφωνα με το συμφωνητικό, που έχει υπογραφεί μεταξύ του Ηρακλή και της διοίκησης του Καυτανζογλείου, η διοίκηση του σταδίου είναι θετική απέναντι στους κυανόλευκους και διατεθειμένη να δώσει την ευκαιρία στο ιστορικό σωματείο της Θεσσαλονίκης να διατηρήσει ως έδρα του το γήπεδο.

Ο πρόεδρος της διοίκησης του Καυτανζογλείου, κ. Γιάννης Παπαϊωάννου, ξεκαθάρισε της θέση του μέσω του Sport.gr, τονίζοντας πως αν μπορεί ο Γιώργος Ξενίδης και οι συνεργάτες του, που έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο να "τρέξουν" τον Ηρακλή, να εγγυηθούν την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων και την διαφύλαξη του σταδίου, τότε είναι διατεθειμένοι να διατηρήσουν τη συνεργασία με τον Γηραιό.

"Ηταν θλιβερά τα όσα έγιναν σήμερα στο Καυτανζόγλειο. Δεν πιστεύω πως υπήρχε οργανωμένη διάθεση, ώστε να δημιουργηθούν τα επεισόδια, ωστόσο κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν την διεξαγωγή του αγώνα για να ξεσπάσουν τα νεύρα τους", μας είπε αρχικά ο κ. Παπαϊωάννου και πρόσθεσε.

Ηρακλής μας είχε ζητήσει να χρησιμοποιήσει το γήπεδο ως έδρα και εμείς, παρά τα προβλήματα του συλλόγου και όσων φανταζόμασταν πως θα μπορούσαν να συμβούν, σεβαστήκαμε την μεγάλη ιστορία της ομάδας. Ο Ηρακλής είναι μεγάλο κεφάλαιο τόσο για τη Θεσσαλονίκη, όσο και για τον ελληνικό αθλητισμό και γι 'αυτό θεωρήσαμε σωστό να συνεργαστούμε και να τους αφήσουμε να αγωνιστούν στο Καυτανζόγλειο".

Για το ποιος έχει την ευθύνη της διεξαγωγής των αγώνων στο Καυτανζόγλειου, δήλωσε: "Την ευθύνη την έχει η ΕΠΟ, που διοργανώνει το πρωτάθλημα και ο Ηρακλής. Για την ώρα πάντως δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση από την ΕΠΟ".

Για τους όρους του συμφωνητικού συνεργασίας μεταξύ διοίκησης Καυτανζογλείου και Ηρακλή για την χρησιμοποίηση του σταδίου, μας είπε: "Υπήρχε προειδοποίηση ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα, όπως αυτά, που είδαμε σήμερα. Η συμφωνία προβλέπει πως την περιφρούρηση την αναλαμβάνουν οι άνθρωποι του Ηρακλή. Ο κ. Ξενίδης και οι συνεργάτες τους προσπάθησαν να αποτρέψουν τα επεισόδια, αλλά κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό. Το θετικό είναι πως δεν υπήρξαν σοβαρές καταστροφές και τα επεισόδια τελείωσαν γρήγορα. Είχαμε συμφωνήσει πάντως πως αν υπάρχουν τέτοιου είδους προβλήματα, η συνεργασία μας αυτόματα θα λάμβανε τέλος".

Οταν τον ρωτήσαμε ποια στάση θα κρατήσει η διοίκηση στο διοικητικό συμβούλιο της Τρίτης (15/11) και αν αυτό ήταν προγραμματισμένο ή αν αποφασίστηκε να συγκληθεί λόγω των επεισοδίων, ο κ. Παπαϊωάννου μας απάντησε: "Δεν είναι έκτακτο το συμβούλιο. Κ

Keywords
Τυχαία Θέματα