Φερέιρα: Θέλω νοοτροπία νικητή

Για τη νοοτροπία νικητή που θέλει να καθιερώσει στον Παναθηναϊκό αναφέρθηκε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα σε τηλεοπτική του συνέντευξη. Ο Πορτογάλος τεχνικός του Τριφυλλιού μίλησε ακόμη για το επερχόμενο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, αλλά και την αλλαγή της αγωνιστικής εικόνας των πρασίνων.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ζεσουάλντο Φερέιρα

στη Νova:

Παναθηναϊκός προέρχεται από ένα εξαιρετικό παιχνίδι απέναντι στον Εργοτέλη, όμως, ακολουθεί μια σειρά από derby, το πρώτο απέναντι στον ΠΑΟΚ. Μπορεί η ομάδα να διατηρήσει τα ίδια υψηλά στάνταρ απόδοσης;

"Το πιο σημαντικό για εμάς είναι να δημιουργηθεί ταυτότητα στην ομάδα. Κάθε αγώνας είναι διαφορετικός γιατί αλλάζουν και οι αντίπαλοι, για εμάς όμως το πιο σημαντικό είναι η ομάδα να κατακτήσει και να διατηρήσει μια ταυτότητα, η οποία να είναι πιο σίγουρη και πιο αποτελεσματική. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι Εργοτέλης και επιπλέον δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παίζουμε έναν αγώνα εκτός έδρας, σ' ένα γήπεδο στο οποίο οι φίλαθλοι της γηπεδούχου δημιουργούν μια φανταστική ατμόσφαιρα υπέρ της ομάδας τους. Ο αντίπαλος και οι συνθήκες λοιπόν διαφέρουν, θα πρέπει ωστόσο να συνεχίσουμε να παίζουμε με την ίδια λογική και την ίδια ποιότητα στον τρόπο παιχνιδιού για να διατηρήσουμε την ίδια καλή πορεία γινόμενοι πιο σταθεροί σαν ομάδα".

-Από άποψη τακτικής τι αλλάζει εν όψει αυτού του αγώνα;

"Το πιο σημαντικό για μας είναι να γίνουμε ακόμα πιο δυνατοί εν όψει αυτού του αγώνα. Είναι βασικό να προσαρμοστούμε απέναντι στον αντίπαλο. Για αυτό το λόγο όμως πρέπει κάθε εβδομάδα να γινόμαστε πιο δυνατοί ως προς τη δική μας ταυτότητα προκειμένου να μπορούμε να προσαρμοζόμαστε ευκολότερα κατόπιν στις ιδιαιτερότητες της εκάστοτε αναμέτρησης".

-Υπάρχει κάποιο ειδικό πλάνο για τον ΠΑΟΚ ή για τα δυνατά του όπλα όπως είναι ο Βιεϊρίνια;

"Θα επαναλάβω αυτό που είπα και πριν: Αν εμείς πριν από όλα δεν συγκεκριμενοποιήσουμε μια αγωνιστική ταυτότητα διακριτή, η οποία θα δυναμώνει κάθε Κυριακή και θα είναι η ίδια δεν έχει κανένα νόημα να ψάχνουμε τις ιδιαιτερότητες του κάθε αντιπάλου. Ο σκοπός μας λοιπόν είναι να παίζουμε με δυναμισμό, να προσαρμοζόμαστε στον αντίπαλο που έχουμε απέναντί μας, αλλά παράλληλα καταθέτοντας μια συγκεκριμένη ταυτότητα. Παίζουμε πάντοτε με σκοπό τη νίκη. Από τη μεριά του και ο αντίπαλός μας θα κοιτάξει να προσαρμόσει το παιχνίδι του στις δικές μας ιδιαιτερότητες. Μοιάζει λίγο με τη γάτα και το ποντίκι. Όσον αφορά το Βιεϊρίνια, είναι ένας καλός παίκτης, αλλά ο ΠΑΟΚ σαν σύνολο θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό σαν σύνολο. Σκοπός συνεπώς δεν είναι να αλλάζουμε κάθε φορά τρόπο παιχνιδιού ανάλογα με τον αντίπαλό μας, αλλά να αγωνιζόμαστε με τέτοιον τρόπο ώστε να καταθέτουμε συγκεκριμένη αγωνιστική ταυτότητα που να απεικονίζει τις δυνατότητές μας και πάνω απ' όλα να ακολουθούμε τις τακτικές αρχές που πρέπει σε κάθε παιχνίδι".

-Αν ο Παναθηναϊκός βγει νικητής από αυτά τα τρία derby πιστεύετε ότι θα έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος;

"Μετά τον αγώνα με τον Ολ

Keywords
Τυχαία Θέματα