Φερέιρα: Οι παίκτες πρέπει να πιστέψουν στη νίκη

22:08 8/5/2011 - Πηγή: Sport.gr
Απογοητευμένος από την εμφάνιση της ομάδας του, ο Ζεζουάλδο Φερέιρα υπεραμύνθηκε των επιλογών του και έμμεσα έκρινε ότι οι παίκτες του - βάσει της εικόνας τους στο δεύτερο μέρος - έδειξαν ότι δεν πίστευαν στη νίκη. «Ο ΠΑΟΚ μας κέρδισε δίκαια, όμως ο Παναθηναϊκός μπήκε καλά
στο παιχνίδι όπου είχαμε κάποιες φάσεις και καταστάσεις, στις οποίες θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει πρώτοι. Στα τελευταία 15 λεπτά του πρώτου μέρους, ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος, ενώ εμείς μπήκαμε άσχημα στο δεύτερο ημίχρονο. Εχουμε μια έμπειρη ομάδα, αναμφισβήτητα όμως γίνονται κάποια λάθη που δεν πρέπει να γίνονται. Είναι αλήθεια ότι έχουμε προβλήματα που έρχονται από το παρελθόν. Εχουμε επίσης και τιμωρίες που επίσης έρχονται από το πρωτάθλημα και επαναλαμβάνω ότι δεν συμφωνώ με αυτές, διότι πρόκειται για άλλη διαδικασία και σε αυτή τη περίπτωση, θα πρέπει όλα να ξεκινούν από το μηδέν. Αρα, όλη η άμυνά μας δεν ήταν παρούσα λόγω απουσιών και τραυματισμών. Δεν αποτελούν δικαιολογίες, αλλά είναι τα δεδομένα», είπε αρχικά και συμπλήρωσε.

«Ο ΠΑΟΚ έχει καλή ομάδα, παίζει με πλεονεκτήματα, δεδομένου του ότι έκανε μια καλή δουλειά στη διάρκεια του πρωταθλήματος. Αυτό όμως ήταν το πρώτο παιχνίδι και όπως ξέρετε όλοι, σημασία δεν έχει πώς ξεκινούν τα πράγματα, αλλά πώς τελειώνουν. Ακολουθούν δύσκολα παιχνίδια για όλους μας. Εμείς είχαμε κακή είσοδο στο δεύτερο ημίχρονο και ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είχε πετύχει περισσότερα τέρματα. Χάσαμε και η ήττα είναι μέσα στο πρόγραμμα»."Θα αποτελέσει ένα καλό μάθημα αυτός ο αγώνας"
Εμμέσως πλην σαφώς είπε επίσης ότι οι παίκτες του, έδειξαν να μην πιστεύουν στη νίκη. «Για να παίξουμε πάντως σε αυτές τις διοργανώσεις, οι παίκτες πρέπει πρώτα να πιστέψουν στη νίκη τους. Γιατί πρώτα απ' όλα πρέπει να ξέρουν ότι μπαίνουν για να νικήσουν. Μπαίνοντας λοιπόν με το σκεπτικό ότι πρέπει να κερδίσεις, θα τα καταφέρεις. Αυτός ο αγώνας λοιπόν θα αποτελέσει ένα καλό μάθημα για μας. Υπολείπονται πέντε αγώνες, άρα λοιπόν εμείς θα πρέπει να τελειώσουμε καλά», είπε χαρακτηριστικά."Χάσαμε το αβαντάζ που είχαμε αποκτήσει"
«Με τον ΠΑΟΚ είχαμε αρκετούς βαθμούς διαφορά στο πρωτάθλημα. Το μόνο που χάσαμε σήμερα ήταν το αβαντάζ που είχαμε αποκτήσει. Οι παίκτες έχουν συνείδηση ότι πρέπει να παίξουν και να συνεχίσουν. Πρέπει να παίξουν για το παιχνίδι, για το όνομα της ομάδας που έχει μεγάλη ιστορία. και για την φανέλα. Σε ότι αφορά τα ψυχολογικά, πρέπει να δουλέψουμε για να συνεχίσουμε», απάντησε σε ερώτηση για το κατά πόσο θα επηρεαστεί ψυχολογικά η ομάδα του, έπειτα από αυτή την ήττα."Εκτιμώ πως οι παίκτες ξέρουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν"
Ερωτηθείς για τον λόγο που οι παίκτες του Παναθηναϊκού έδειξαν να μην πιστεύουν στη νίκη, απάντησε ότι...«Πιστεύεται ότι θα πέρναγα το μήνυμα στους παίκτες ότι δεν μπορούν να κερδίσουν; Είναι δυνατόν να έκανα τέτοιο πράγμα; Σε ένα μικρό πρωτάθλημα έξι αγώνων σε σύντομο χρονικό διάστημα, ξέρουμε ότι οι πρώτοι αγώνες είναι οι πιο σημαντικοί. Ξέρουμε όμως ότι η κόπωση που θα δημιουργηθεί στη διάρκεια των δύο εβδο
Keywords
Τυχαία Θέματα