Φερέιρα: Δεν είμαι προπονητής χόκεϊ!

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα καταφέρθηκε εναντίον του διαιτητή Σπάθα για το γεγονός ότι αποφάσισε να ξεκινήσει τον αγώνα κατά απ' αυτές τις συνθήκες που δεν συνάδουν με ποδοσφαιρικό ματς και τόνισε πως ο ίδιος είναι προπονητής ποδοσφαίρου και όχι χόκεϊ!

Αναλυτικά όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου ο Ζεσουάλδο Φερέιρα: Εγώ συνηθίζω να είμαι προπονητής

σε αγώνα ποδοσφαίρου και όχι σε αγώνα επί πάγου. Στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο θεωρώ ότι πρωταρχική σημασία ο σεβασμός στον ποδοσφαιριστή, τον κόσμο που έρχεται στο γήπεδο. Δεν μπορεί να διεξαχθεί αγώνας σε ένα γήπεδο υπό τέτοιες συνθήκες. Και θα έλεγα σε έναν αγώνα σαν και αυτόν δεν μπορεί να υπάρξει θέαμα, χωρίς ποιοτικό ποδόσφαιρο και αν κάτι πολύ σοβαρό συνέβαινε ποιος θα αναλάμβανε την ευθύνη. Και θα έλεγα ότι η ομάδα των Ιωαννίνων έχει κάθε δικαίωμα να παίρνει μέρος στο πρωτάθλημα, βρίσκεται σε μια υπέροχη πόλη αλλά με διαφορετικές καιρικές συνθήκες. Ίσως οι αγώνες στο γήπεδο το συγκεκριμένο θα έπρεπε να γίνονται νωρίτερα. Και ακριβώς αυτό προσπαθήσαμε να δείξουμε στον κ. διαιτητή. Ότι δεν υπήρχαν δυνατότητες ώστε οι παίκτες να αισθάνονται ασφαλείς. Και για αυτό δεν έγινε ένας σπουδαίος αγώνας ανάλογος με τις δυνατότητες των δυο ομάδων.

Έγινε ένας αγώνας με απευθείας μπαλιές και με μεγάλο φόβο από πλευράς των παικτών για τον τρόπο που θα έπαιζαν. Και τελικά έχασαν οι θεατές, έχασε το ποδόσφαιρο, έχασαν και οι τηλεθεατές. Δεν είναι καθήκον μου να δίνω λύσεις. Καθήκον μου είναι να παίζω στο ελληνικό ποδόσφαιρο σεβόμενος τους κανόνες που έχει. Και ως επαγγελματίες γνωρίζουμε ότι η αθλητική μας ζωή εξαρτάται από τη δουλειά μας και δεν πρέπει να τίθεται σε κίνδυνο η σωματική μας ακεραιότητα.

Δεν έγινε ένας αγώνας όπως αυτός που θα άξιζε στα Γιάννενα και τον Παναθηναϊκό. Νικήσαμε. Οποιαδήποτε αποτέλεσμα θα μπορούσε να είχε συμβεί. Στέκομαι στο γεγονός ότι πήραμε τρεις βαθμούς, συνεχίζουμε και ας ελπίσουμε η νίκη αυτή να ήταν ένα έναυσμα για συνεχή νικηφόρα αποτελέσματα για τους επόμενους αγώνες οι οποίοι είναι επίσης τελικοί για εμάςΒ».

Θεωρείτε ότι οι ποδοσφαιριστές σας έβγαλαν πείσμα μετά τον αποκλεισμό από τον Πανιώνιο;

Β«Οι αγώνες και η διαδικασία του Κυπέλλου είναι διαφορετική, το πρωτάθλημα είναι κάτι άλλο. Κάναμε τα πάντα για να μπορέσουμε να προκριθούμε τα αποτέλεσμα δεν ήταν υπέρ μας με αποτέλεσμα να ήμαστε στεναχωρημένοι. Η απάντηση σήμερα ήταν σωστή παίζοντας ένα παιχνίδι πρωταθλήματος και παίρνοντας τη νίκηΒ».

Γιατί δεν ξεκινήσατε τον Λέτο;

Β«Κάναμε ήδη τέσσερις αγώνες σε ένα σύντομο διάστημα έχουμε άλλους πέντε για να υπάρχει σωστή διαχείριση θα πρέπει να κάνουμε και κάποιες αλλαγές στη σύνθεση μας. Και βεβαίως οι λύσεις που έχουμε στην διάθεση μας είναι λίγες. Έχουμε την επανεμφάνιση του Ματίας. Ενδεχομένως αν δεν δεχόμασταν κίτρινες κάρτες να είχαμε κερδίσει όλους τους αγώνες. Ο Λέτο ήταν κουρασμένος δεν είχε δώσει τις εγγυήσεις ότι θα μπορούσε να ξεκινήσει. Μπήκε σε κάποια στιγμή στον αγώνα και βοήθησε και αυτός να κερδίσουμε το ματςΒ»

Πως δικ

Keywords
Τυχαία Θέματα