Επαιξε με τη φωτιά αλλά δεν κάηκε ο Αρης

Ο Αρης κέρδισε το Περιστέρι στο Αλεξάνδρειο με 71-66, αλλά η εμφάνισή του ήταν κατώτερη των περιστάσεων. Οι κίτρινοι έκαναν κακό παιχνίδι, αλλά στα κρίσιμα σημεία ήταν αποτελεσματικοί αποφεύγοντας ουσιαστικά το... λάθος.

Ο Αρης μπήκε στο παιχνίδι με κακή νοοτροπία, σε αντίθεση με το Περιστέρι

που προσπάθησε να πολεμήσει με όσα όπλα έχει στη διάθεσή του. Και το συγκεκριμένο γεγονός είχε το ανάλογο τίμημα για τους κίτρινους. Διότι, αν μια ομάδα κέρδισε τις εντυπώσεις στο πρώτο ημίχρονο ήταν αυτή του Αργύρη Πεδουλάκη. Που έπαιξε άμυνα ζώνης στη μεγαλύτερη διάρκεια του ημιχρόνου, αφήνοντας τους παίκτες του Αρη. απλά να περιφέρονται γύρω από τη ρακέτα, αφού υστερούν στο inside game.

Ενώ στη δε επίθεση, ο Πεδουλάκης έβαζε είτε τον Γιαννόπουλο, είτε τον Καυκή να ποστάρουν τους προσωπικούς αντιπάλους τους με την πρόθεση να βγάλουν τελική πάσα, μέσα από τη κίνηση των αντιπάλων. Ο μεν Σκοτ έμενε κυρίως έξω από τα 6,75, ο δε Εντουαρντς έκοβε στο καλάθι. Πάντως, η δουλειά για το Περιστέρι έγινε αφού απάντησε με σερί 8-0 από το 15-8 (7') στα τελευταία τρία λεπτά της πρώτης περιόδου (15-16).

Ο Αρης δεν ήξερε τι ήθελε να κάνει στην επίθεση, επέλεγε τις εύκολες λύσεις, είτε κάποια μακρινά και απογοητευτικά σουτ(είχε 3/15 τρίποντα στο ημίχρονο) είτε κάποιες ατομικές προσπάθειες. Το σκηνικό δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος. Το Περιστέρι πάγωνε τον ρυθμό, έβγαλε μάλιστα και 2-3 άμυνες που του έδωσαν τη δυνατότητα να πετύχει εύκολο καλάθι στον αιφνιδιασμό, αφού ο Αρης έμοιαζε υπνωτισμένος, με τους περισσότερους παίκτες του να μην μπορούν να βρουν ρυθμό. Η διαφορά έφθασε μάλιστα και στα επίπεδα των έξι πόντων (27-33, 18'), για το Περιστέρι για να κλείσει το ημίχρονο με σκορ 31-34 για την ομάδα των Δυτικών Προαστίων.

Ο Αρης έβαλε ενέργεια στο παιχνίδι, ξεκίνησε το τρίτο δεκάλεπτο με 10-0 σερί (41-34), δείχνοντας τη διάθεση να αφήσει πίσω του το κακό πρώτο ημίχρονο. Μόνο που και πάλι δεν είχε συνέχεια. Το Περιστέρι απάντησε δια χειρός Γιαννόπουλου και ισορρόπησε τη κατάσταση (41-42, 24').

Επιθετικά, ο Αρης ήταν απελπιστικά άστοχος στα ελεύθερα σουτ, αμυντικά όμως κράτησε το Περιστέρι σε χαμηλά επίπεδα κι έτσι στο τέλος του 3ου δεκάλεπτου είχε προβάδισμα πέντε πόντων (52-47, 30'). Ο Αρης ανέβασε και πάλι τη διαφορά στα επίπεδα των εννιά πόντων (56-47, 32'),για μια ακόμη φορά όμως δεν διαχειρίστηκε σωστά τη κατάσταση. Ο Πεδουλάκης απάντησε χρησιμοποιώντας δύο πλέι μέικερ και τρεις φόργουορντ, μειώνοντας σε 58-54 (34').

Το ντέρμπι συνεχίστηκε αφού ο Αρης δεν είχε τον τρόπο για να Β«τελειώσειΒ» το παιχνίδι, για να φθάσουμε στα τελευταία δευτερόλεπτα, όπου ένα εύστοχο σουτ τριών πόντων από τον Μαυραειδή διαμόρφωσε το 68-62, στα 38'' για το τέλος κι εκεί ουσιαστικά τελείωσαν όλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα