Εντυπωσιακό "χωριό" η Ξάνθη

11:08 5/1/2012 - Πηγή: Sport.gr

Ούτε στο Παγκρήτιο σταμάτησε η ξέφρενη πορεία της Σκόντα, που πάει με σπασμένα τα φρένα στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας.

Με πρωταγωνιστή τον Μάρκο Μαρκόφσκι, ανέτρεψε το εις βάρος της σκορ και πήρε μια πολύτιμη νίκη που της δίνει το δικαίωμα να κάνει όνειρα ακόμα και για έξοδο στην Ευρώπη.

Το χωριό, λοιπόν, όπως είχε αποκαλέσει πρόσφατα την ομάδα ο μεγαλομέτοχός της, Χρήστος Πανόπουλος έχει δεχθεί μόλις 2 γκολ στις τελευταίες 7 αγωνιστικές, διάστημα στο οποίο έχει 6 νίκες και μία ισοπαλία!

Τελευταία της

ήττα στις 29 Οκτωβρίου, όταν ο Παναιτωλικός την κέρδισε 2-0 στο Αγρίνιο. Η ήττα από τον Παναιτωλικό είναι η μοναδική για την Ξάνθη στις τελευταίες 9 αγωνιστικές, διάστημα στο οποίο έχει συγκεντρώσει τους 20 από τους 24 βαθμούς που έχει στο ενεργητικό της!

Εκτός έδρας έχει χάσει μόλις τα 3 από τα 8 παιχνίδια που έχει δώσει, έχοντας στα υπόλοιπα 5, τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες.

Παράλληλα, ως φιλοξενούμενη έχει δεχθεί 2 γκολ λιγότερα απ` όσα στα Πηγάδια (7 έναντι 9).

Από τον Φεβρουάριο του 2005 είχε να κερδίσει η Ξάνθη στην Κρήτη τον Εργοτέλη, ενώ είχε να σκοράρει στο συγκεκριμένο γήπεδο από τις 13 Ιανουαρίου 2007 (στην ήττα της με 3-1).

Τα 8 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα έφτασε ο επιθετικός της Ξάνθης Μάρκο Μαρκόφσκι, με τα δύο που πέτυχε σε βάρος του Εργοτέλη στην Κρήτη. Το μοναδικό από τα 7 παιχνίδια, που σκόραρε, αλλά η Ξάνθη δεν πήρε έστω το βαθμό της ισοπαλίας ήταν με την ΑΕΚ στα Πηγάδια (3-4).

Keywords
Τυχαία Θέματα