Δημητρίου: Δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο

Δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο, θεωρεί το ενδεχόμενο μεταγραφής του Ροναλντίνιο στον Παναθηναϊκό, ο εκπρόσωπός του στην Ελλάδα Ανδρέας Δημητρίου.

Ο έλληνας μάνατζερ τόνισε πως είχε σχετική επικοινωνία για το θέμα, αλλά όχι και πως υπάρχει κάποια συμφωνία. Οπως είπε, απλά παρέπεμψε τον Τσάκα στη διοίκηση της Φλαμένγκο.

Αρχικά, ο κ. Δημητρίου τόνισε στο ραδιοφωνικό σταθμό Sentra: "Το αν έχει φτάσει η πρόταση μιας επιχειρηματικής ομάδας, ναι έχει φτάσει. Δεν μπορούμε όμως να μιλάμε με ομάδα επιχειρηματιών. Δε θα παίξει ο Ροναλντίνιο στο σπίτι τους και το γκαράζ τους, χρειαζόμαστε μια ομάδα που θα πάει στην Φλαμένγκο να ζητήσει τον παίκτη. Δεν είναι λοιπόν μόνο αυτή η πρόταση που σας είπα, αλλά κι άλλες ομάδες".

Για τη ρήτρα των 170 εκατ. ευρώ που λέγεται πως έχει βάλει η Φλαμένγκο στον βραζιλιάνο σχολίασε: "Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοια ρήτρα. Είναι αδύνατον να υπάρχουν τέτοια νούμερα. Οι ρήτρες για να σπάνε. ’λλες φορές είναι για να τηρούνται και άλλες για να σπάνε. Δε θεωρώ λοιπόν ότι αυτό το νούμερο δεν έχει γραφτεί σωστά. Όταν μια ομάδα είναι αποφασισμένη να αποκτήσει έναν ποδοσφαιριστή, μπορεί να κινηθεί χωρίς την ρήτρα απαραίτητα. Μπορεί να κάνει μια πρόταση σε μια συγκεκριμένη ομάδα και να πάρει τον παίκτη με ένα ποσό πάρα πολύ χαμηλότερο από αυτά που λέει η κάθε ρήτρα. Ζούμε σε μια χώρα που περνάει μια μεγάλη κρίση. Αν λέμε εμείς ότι ο ένας παίρνει 40 και ο άλλος 100, γινόμαστε προκλητικοί και θα γελάει ο κόσμος μαζί μας".

Για τις απαιτήσεις που θα έχει ο Ροναλντίνιο ώστε να έρθει στην Ελλάδα: "Ο Ροναλντίνιο σαν μέλος της Εθνικής ομάδας της χώρας του και σαν πρότυπο που είναι. Ο Ροναλντίνιο και ο Ρομπέρτο έχουν ορφανοτροφείο στο Πόρτο Αλέγκρε που ταΐζει 3000 παιδιά την ημέρα. Τους κοστίζει 3 εκατ. ευρώ το χρόνο. Το κράτος δεν τους δίνει τίποτα. Οι εγκαταστάσεις είναι εξαιρετικές και δεν είναι ο Ρόνι άνθρωπος που θα πάρει τα εκατομμύρια να τα βάλει στην τσέπη του".

Για το πώς μπορεί να γίνει κίνηση για τον Ροναλντίνο, εξήγησε ότι: "Για να μπορούμε να πούμε ότι κάτι θα υπάρξει και θα συζητηθεί η ρήτρα ή όχι, θα πρέπει να πάει στην Φλαμένγκο και να πει ότι εγώ είμαι ο Παναθηναϊκός, θέλω τον παίκτη και δίνω αυτά τα χρήματα. Όπως έκαναν κι άλλες ομάδες που τον ήθελαν, η Μάντσεστερ Σίτι, η Μίλαν".

Για το αν μίλησε με τον Βλάση Τσάκα, ανέφερε:

Keywords
Τυχαία Θέματα