Διάπλους στο Αιγαίο από τον Κακλαμανάκη

Το 1997 πήγε με την ιστιοσανίδα του από το Σούνιο στην Κρήτη. Τώρα ο Νίκος Κακλαμανάκης ετοιμάζεται για να ένα ακόμη δύσκολο εγχείρημα. Να κάνει το διάπλου του Αιγαίου μέσα σε δύο ημέρες.

Να διανύσει δηλαδή με την ιστιοσανίδα του 320 ναυτικά μίλια!

"Οι αθλητές και δη οι Ολυμπιονίκες δεν μπορούν να είναι αποκομμένοι από την κοινωνία. Φιλτράρω μέσα μου εδώ και πολύ καιρό αυτά τα μηνύματα και αποφάσισα να κάνω κάτι που αφενός με ευχαριστεί διότι είναι όλη μου η ζωή και αφετέρου προσδοκώ να γίνει όχημα όλων των υπερήφανων

Ελλήνων, να συσπειρώσουμε τις υγιείς δυνάμεις του τόπου", τόνισε για την απόφασή του αυτή ο Νίκος Κακλαμανάκης και συνέχισε:

"Το εγχείρημα μου είναι ένα σύνθημα προς όλον τον ελληνικό λαό. Θα δώσω μια μάχη στο δικό μου πεδίο, όπως αυτή που δίνουμε καθημερινά όλοι μας για να επιβιώσουμε και να σταθούμε όρθιοι. Παράλληλα θέλω να μεταλαμπαδεύσω σε όλους και κυρίως στη νεολαία το μήνυμα ότι έχουμε χρέος, αλλά μας αξίζει κιόλας να κυνηγάμε την υπέρβαση. Γι αυτό σε κάθε στάση αυτού του διάπλου, έχω προγραμματίσει να συνομιλώ με τους κατοίκους εκεί για να μοιραστούμε τις εμπειρίες, τις εικόνες και κυρίως τα μαθήματα ζωής, τα οποία πήρα και τα κρατώ ως ανεκτίμητα φυλακτά όλα αυτά τα χρόνια, που βρέχομαι, δέρνομαι και... κοπανιέμαι στα νερά όλης της υφηλίου".

Ο 43χρονος πλέον πρωταθλητής θα ξεκινήσει με το σκάφος του από την Ανδρο, στα νερά της οποίας τον πέταξε μωρό ο πατέρας του και τον βάφτισε ιστιοπλόο, θα περάσει διαδοχικά από τη Μύκονο, από το ιερό νησί της Δήλου και από την Αμοργό, εν συνεχεία θα διασχίσει τις μικρές Κυκλάδες (Δονούσα, Κουφονήσια) και μετά από μια στάση στην Τήλο, θα καταλήξει στην Κάρπαθο.

Keywords
Τυχαία Θέματα