Χόρνερ: Θα είναι πιο δύσκολο το 2012 για την Red Bull

Ο Κρίστιαν Χόρνερ δεν παίρνει τίποτα ως δεδομένο για την επόμενη σεζόν της F1, παρά το δεύτερο συνεχόμενο νταμπλ στους τίτλους που έκανε φέτος η ομάδα του, Red Bull.

Στον αγώνα της Γέονγκαμ η RBR εξασφάλισε το πρωτάθλημα κατασκευαστών, μία εβδομάδα μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος οδηγών από τον Σεμπάστιαν Φέτελ στην Σουζούκα.

Οι επιτυχίες αυτές ήρθαν ύστερα από 10 νίκες και 15 pole position σε 16 αγώνες ως τώρα, όμως ο Χόρνερ

πιστεύει ότι η ομάδα του δύσκολα θα καταφέρει να επαναλάβει ένα τέτοιο μέγεθος κυριαρχίας το 2012.

"Σίγουρα ποτέ δεν γίνεται πιο εύκολο, και θα ήταν ανόητο να υποτιμήσεις αντιπάλους όπως είναι η Ferrari", τόνισε ο επικεφαλής της Red Bull στο περιοδικό Autosport.

"Είναι μια ομάδα-φαινόμενο με τρομερή ιστορία, κάτι που ισχύει και για την McLaren και για την Mercedes-Benz.

"Αλλά εμείς δεν είμαστε ούτε ανόητοι ούτε υπερόπτες ώστε να πιστεύουμε πως η απόδοση που είχαμε φέτος είνα φυσιολογική. Είναι μη φυσιολογική και απαιτεί υπεράνθρωπη προσπάθεια για να την πετύχεις.

"Σίγουρα οι ανταγωνιστές μας θα πιέζουν σκληρά κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Πιθανώς αντέχουν να χάσουν τον τίτλο μία φορά, αλλά το να τον χάσουν και δεύτερη φορά τούς αναστατώνει λίγο".

Ο Χόρνερ πρόσθεσε ότι ο στόχος της Red Bull από εδώ και πέρα είναι να βοηθήσει τον Μαρκ Ουέμπερ να κατακτήσει τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος οδηγών (ο αυστραλός είναι τέταρτος με διαφορά 13 βαθμών από τον Τζένσον Μπάτον και τριών από τον Φερνάντο Αλόνσο), παρότι η προσοχή της ομάδας έχει ήδη στραφεί στην ανάπτυξη της RB8.

"Εχουμε λιγότερους από τέσσερις μήνες για να σχεδιάσουμε και να κατασκευάσουμε ένα εντελώς καινούργιο μονοθέσιο", ανέφερε ο Χόρνερ.

"Γι' αυτό ο Αντριαν [Νιούι] επέλεξε να μην παρακολουθήσει από κοντά τον αγώνα στην Κορέα, γιατί είχε δουλειά πίσω στο εργοστάσιο στην Αγγλία πάνω στην RB8.

Τέλος, ο Χόρνερ δεν παρέλειψε να αποδώσει τα εύσημα στην ομάδα του για τις φετινές επιτυχίες: "Πήγαμε σε αυτή τη σεζόν ως παγκόσμιοι πρωταθλητές και υπήρχε η προσδοκία και η πίεση για να διατηρήσουμε τα σκήπτρα μας. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τον τρόπο που η ομάδα διαχειρίστηκε αυτή την πίεση. Εχουμε βελτιωθεί σε όλους τους τομείς και είμαστε πολύ πιο δυνατοί σε σχέση με 12 μήνες πριν".

Keywords
Τυχαία Θέματα