Αγγέλου: Διάρκεια και σταθερότητα

Για τα στοιχεία, που χρειάζεται ο Ολυμπιακός για να έχει υψηλές φιλοδοξίες, αλλά και για τον τρόπο, που μπορεί να το καταφέρει μίλησε ο άμεσος συνεργάτης του Ντούσαν Ίβκοβιτς, Βαγγέλης Αγγέλου. Αναφέρθηκε στις δύο ήττες των ερυθρολεύκων στην Euroleague, αλλά και στο σημερινό ματς με την Καντού.

Οι δηλώσεις του στον Sentra-fm:
Για το τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός

απόψε: "Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός πρέπει, το είπε και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς εχθές στη συνέντευξη στο αεροδρόμιο, δεν φτάνει να παίξει καλά, πρέπει να παίξει επαγγελματικά και έξυπνα, εκτός από την καλή απόδοση στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, να μπορεί να παίξει με επαγγελματικό τρόπο ώστε να μπορεί να κερδίσει το παιχνίδι, να ελέγξει το παιχνίδι".

Για την Euroleague και την Καντού: "Ιδιαίτερα σε αυτή την πρώτη φάση όταν οι ομάδες είναι σχεδόν οι περισσότερες καινούριες και πάντα η έκπληξη ελλοχεύει, είδαμε μια μεγάλη έκπληξη όταν η Σαρλερουά κέρδισε την Εφές Πίλσεν, και πόσω μάλλον που οι εκπλήξεις τώρα θα είναι πιο συχνές γιατί δεν υπάρχουν τόσο μεγάλοι παίκτες που να κάνουν τη διαφορά στις ομάδες, εκτός εξαιρέσεων ίσως.

Οπότε η έννοια ομάδα, το πόσο γρήγορα ετοιμάζεσαι και πόσο γρήγορα και ομαδικά επιβάλλεις τη φιλοσοφία σου και τον τρόπο παιχνιδιού σου σε διάρκεια, είναι το πιο σημαντικό. Όλες οι ομάδες τώρα έχουν ένα μείγμα έμπειρων και ξένων παικτών οι περισσότερες. Η Καντού έχει μια βάση παλιών έμπειρων παικτών που δημιουργούν και εκτελούν και προσπαθεί να επιβάλλει έναν ρυθμό, όπως όλες οι ομάδες από την άμυνα και με την πίεση της έδρας και με τον ενθουσιασμό προσπαθεί να κυνηγήσει το αποτέλεσμα.

Έχει κάνει κάποιες καλές εμφανίσεις κέρδισε την Μπιλμπάο και τη Νανσί, πάλεψε για τρία δεκάλεπτα το ματς στην Ουνικάχα στην Ισπανία, έρχεται βέβαια από δύο ήττες από το πρωτάθλημα, γιατί όπως ξέρεις οι ομάδες από τα συνεχόμενα παιχνίδια έχουν μία πτώση και ενεργειακή και εγκεφαλική στα παιχνίδια τους και εμείς ερχόμαστε σήμερα να προσπαθήσουμε να επιβάλλουμε τα δικά μας στοιχεία στο παιχνίδι και αν μπορέσουμε να την κερδίσουμε".

Για όσα έμαθε ο Ολυμπιακός από τις εκτός έδρας ήττες: "Αυτό το πράγμα που καταλαβαίνουμε όλοι μας είναι ότι χρειαζόμαστε διάρκεια και σταθερότητα και χρειαζόμαστε και αυτοπεποίθηση. Δεν μπορείς να έχεις διάρκεια και σταθερότητα αν δεν πιστεύεις στον εαυτό σου και για αυτό χρειάζεται και η έννοια ομάδα σε όλη της την έκφανση να γίνει στον Ολυμπιακό κανόνας.

Οι νεαροί μας παίκτες χρειάζονται υποστήριξη από τους έμπειρους και οι έμπειροι χρειάζονται περισσότερη διάρκεια και επιμονή στο παιχνίδι. Στην Κάχα ήταν ένα παιχνίδι που σχεδόν το ελέγχαμε και είδαμε ότι οι λεπτομέρειες στην Ευρωλίγκα είναι πολύ σημαντικό πράγμα και χάσαμε εκεί. Ελπίζουμε αυτό το πράγμα όσο το δυνατόν συντομότερα να το ελέγξουμε. Δηλαδή η σταθερότητα στα παιχνίδια της Ευρωλίγκα είναι πάρα πολύ σημαντική, ιδιαίτερα στα τελευταία λεπτά".

Keywords
Τυχαία Θέματα