Αγχωτικό διπλό του Ολυμπιακού στο Μαρούσι

Με ιδιαίτερα αγχωτικό τρόπο πέρασε ο Ολυμπιακός από το κλειστό του Αγίου Θωμά. Το Μαρούσι αποδείχθηκε σκληρό καρύδι για τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι είχαν πολλά κενά διαστήματα στην απόδοσή τους και πήραν τη νίκη στις λεπτομέρειες με 89-84. Σπανούλης, Πρίντεζης και Γκετσεβίτσιους ήταν οι κορυφαίοι του Ολυμπιακού, ενώ ο Κόμματος ήταν εντυπωσιακός από πλευράς Αμαρουσίου, τελειώνοντας

το ματς με 32 πόντους!

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με ένα γρήγορο 10-3 το ματς στον Αγιο Θωμά, αλλά στη συνέχεια οι παίκτες του Ντούσαν Ιβκοβιτς έχασαν τη συγκέντρωσή τους και το Μαρούσι πήρε το πάνω χέρι στο ματς. Εκλεισε προηγούμενο (22-20) την πρώτη περίοδο και πάτησε ακόμη περισσότερο το γκάζι στο ξεκίνημα της δεύτερης.

Με κορυφαίο τον Κόμματο κατάφερε μάλιστα να ξεφύγει με 11 πόντους στο 15` (35-24) και να αναγκάσει τον Ντούσαν Ιβκοβιτς να καλέσει τάιμ άουτ.

Η αντίδραση του Ολυμπιακού, πάντως, ήταν εξαιρετική σε εκείνο το σημείο και με σερί 10- ο Ολυμπιακός έριξε τη διαφορά στον πόντο (35-34), ενώ μέχρι να ολοκληρωθεί το ημίχρονο πήρε το προβάδισμα με 50-43 (20`).

Κορυφαίος για τους ερυθρόλευκους ήταν ο Σπανούλης, που τους οδηγούσε στο σκοράρισμα, ωστόσο, το Μαρούσι δεν έχασε την ψυχραιμία του και έμεινε μέσα στο ματς. Οι έμπειροι Γκαγκαλούδης και Κόμματος έκαναν εξαιρετική δουλειά και στην έναρξη της τελευταίας περιόδου, τις δύο ομάδες χώριζαν μόλις επτά πόντοι (62-69, 30`).

Με το άγχος να είναι πια στην πλευρά των ερυθρόλευκων το Μαρούσι αύξησε κι άλλο την πίεσή του και με τρίποντα του Πρόδρομου Νικολαϊδη έφερε το ματς στον πόντο, πέντε λεπτά πριν από το φινάλε (75-76, 35`).

Ο Σπανούλης ανέλαβε δράση σε αυτό το κρίσιμο σημείο και μαζί με τον Πρίντεζη ήταν αυτοί που έβγαλαν τον Ολυμπιακό από τη δύσκολη θέση. Επειτα από ασίστ του V-Span ο Πρίντεζης έκανε το 84-77, δύο λεπτά πριν από το τέλος και οι ερυθρόλευκοι έδειχναν πως είχαν πια το πάνω χέρι στην αναμέτρηση.

Κι όμως, στην αμέσως επόμενη επίθεση ο Κόμματος σημείωσε τρίποντο και μάλιστα κέρδισε και φάουλ από τον Πρίντεζη, με αποτέλεσμα το Μαρούσι να μειώσει γρήγορα - γρήγορα σε 81-84.

Η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε διά χειρός Γκετσεβίτσιους και οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να φτάσουν έστω και δύσκολα στη νίκη με 89-84.

Keywords
Τυχαία Θέματα