Α1: Οι βραβεύσεις των κορυφαίων (2010-11)

Με τις βραβεύσεις των κορυφαίων ανά κατηγορία της περσινής σεζόν, δόθηκε το... τζάμπολ στη φετινή Α1 (έναρξη στις 15/10 με 13 ομάδες). Ο ΕΣΑΚΕ βράβευσε αυτούς, οι οποίοι πρωταγωνίστησαν πέρσι, με τον Παναθηναϊκό να έχει την τιμητική του.

Με τις βραβεύσεις των κορυφαίων ανά κατηγορία της περσινής σεζόν, δόθηκε το... τζάμπολ στη φετινή Α1 (έναρξη στις 15/10 με 13 ομάδες). Ο ΕΣΑΚΕ βράβευσε αυτούς, οι οποίοι πρωταγωνίστησαν πέρσι,

με τον Παναθηναϊκό να έχει την τιμητική του.

Αναλυτικά οι βραβεύσεις

Καλύτερος νέος παίκτηςΚώστας Σλούκας (Αρης - δανεικός από Ολυμπιακό)"Να ευχαριστήσω τη διοίκηση του Ολυμπιακού, που μου έδωσε τη δυνατότητα να ζήσω το όμορφο ταξίδι με τον Αρη. Καλή επιτυχία εύχομαι στην ομάδα μου. Εχω επιπλέον κίνητρο φέτος".

Πιο βελτιωμένος παίκτηςΝικ Καλάθης (Παναθηναίκός)"Ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου, τον προπονητή μου και τη διοίκηση. Εύχομαι να τα πάμε εξίσου καλά και τη νέα σεζόν".

Καλύτερος αμυντικόςΔημήτρης Διαμαντίδης (Παναθηναϊκός)

Καλύτερη 5άδα του πρωταθλήματος

Πόιντ γκαρντ: Βασίλης Σπανούλης (Ολυμπιακός)Σούτινγκ γκαρντ: Δημήτρης Διαμαντίδης (Παναθηναϊκός)Σμολ φόργουορντ: Ροόουλ Μάρσαλ (ΠΑΟΚ)Πάουερ φόργουορντ: Γιάννης Μπουρούσης (Ολυμπιακός)Σέντερ: Μάικ Μπατίστ (Παναθηναϊκός)

"Σημασία έχει να κερδίζουμε και να βελτιωνόμαστε. Η ομάδα όλα αυτά τα χρόνια είναι σε υψηλό επίπεδο και έχει χαρίσει πολλές χαρές στον κόσμο. Το σημαντικότερο είναι η ομάδα και όχι οι ατομικές διακρίσεις", δήλωσε ο πάντα μετριόφρων Δημήτρης Διαμαντίδης, ενώ ο Βασίλης Σπανούλης τόνισε: "Ευχαριστώ τους συμπαίκτες και τους προπονητές μου. Θα προτιμούσα να είχαμε πάρει ομαδικό τίτλο και όχι προσωπικό. Θα προσπαθήσουμε να το πετύχουμε φέτος. Είναι μια νέα χρονιά. Τα λεφτά και τα ονόματα δεν τις κάνουν τις ομάδες. Οι χαρακτήρες και η σκληρή δουλειά κάνουν τις ομάδες.

Κορυφαίος προπονητής της περσινής σεζόν ψηφίστηκε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς του Παναθηναϊκού, με τον επί σειρά ετών άμεσο συνεργάτη του (και κουμπάρο του) να κάνει την απονομή του βραβείου.  Ο Ζοτς αφιέρωσε το βραβείο σε όλο το επιτελείο του, ενώ εξήρε την ομαδική δουλειά που γίνεται στον Παναθηναϊκό, από τη διοίκηση μέχρι τον απλό φίλαθλο.

Το βραβείο ήθους της σεζόν... μοιράστηκαν ο Ικαρος και η Καβάλα, διότι δεν απασχόλησαν σε καμία περίπτωση τον Αθλητικό Δικαστή του ΕΣΑΚΕ.

Επίσης, βραβεύτηκαν οι ΚΑΕ Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου, αντίστοιχα.

Keywords
Τυχαία Θέματα