Xέρστον στο sport.gr: Είμαι χαρούμενος για τη νίκη μας στο ΣΕΦ, αλλά δεν πετάμε στα σύννεφα

Ηταν από τους λίγους διασωθέντες στο ναυάγιο της Σιένα, στο πρώτο ματς. Στο δεύτερο όμως ήταν ο καλύτερος εκ των πρωταγωνιστών της, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην κατάκτηση του διπλού στο ΣΕΦ, κάνοντας άνω κάτω την άμυνα του Ολυμπιακού. Ο λόγος για τον Μαλίκ Χέρστον, ο οποίος εκτός των άλλων αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης της αγωνιστικής και μίλησε στο sport.gr τόσο για τον εαυτό του
όσο και για την προσπάθεια της Μοντεπάσκι να αποκλείσει τους ερυθρόλευκους. Το να πω ότι είμαι χαρούμενος δεν μπορώ να το πω. Ωστόσο είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα που πήραμε και την εμφάνιση που κάναμε μετά από ένα πολύ κακό παιχνίδι για μας. Πρέπει ωστόσο να παραμείνουμε προσγειωμένοι, γιατί ο Ολυμπιακός είναι σκληρή ομάδα και στόχος μας είναι να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι...", δήλωσε αρχικά ο αμερικανός που απέναντι στους ψηλούς του Ολυμπιακού έκανε πάρτι, έχοντας 19 πόντους και 11 ριμπάουντ."Είχαμε αυτοπεποίθηση"
Tι άλλαξε όμως μέσα σε λίγες ώρες και είδαμε τη Σιένα να παίζει σαφώς καλύτερα στο δεύτερο ματς; Ο ίδιος το ερμηνεύει λέγοντας ότι: "Μπήκαμε από το ξεκίνημα του αγώνα συγκεντρωμένοι, με μεγαλύτερη προσοχή και είμαστε περήφανοι που τα καταφέραμε. Δεν χάσαμε την αυτοπεποίθηση μας. Ξέρουμε ότι μπορούμε να παίξουμε πραγματικά καλό μπάσκετ και πετύχαμε τον στόχο μας που ήταν η νίκη επί του Ολυμπιακό, έστω σε ένα από τα δύο παιχνίδια"."Χαρακτηριστικό μας η άμυνα"
Η άμυνα όμως ήταν αυτή που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος. Δεν είναι και λίγο να κρατάς τον Ολυμπιακό στην έδρα του, στους 65 πόντους... " Η άμυνα ήταν το κλειδί για τη νίκη μας, αλλά γενικά η άμυνα είναι βασικό στοιχείο του παιχνιδιού μας και προσπαθούμε πάντοτε να είμαστε συγκεντρωμένοι στα καθήκοντα μας. Στο πρώτο παιχνίδι δεχτήκαμε 89 πόντους, στο δεύτερο πολύ λιγότερους και αυτό φυσικά μας βοήθησε".Αναφορικά με την επόμενη μάχη των δύο ομάδων, είπε πως... "πρέπει να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας και να παίξουμε ανάλογα καλά. Θα είναι δύσκολο ματς, αλλά πιστεύω ότι αν παίξουμε όπως πραγματικά μπορούμε, δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε".
Keywords
Τυχαία Θέματα