McLaren: Είμαστε 100% δίπλα στον Χάμιλτον

Ο διαχειριστικός διευθυντής της McLaren, Τζόναθαν Νιλ, ξεκαθάρισε ότι η βρετανική ομάδα στηρίζει απόλυτα τον Λιούις Χάμιλτον και είναι έτοιμη να τον βοηθήσει να βγει από τη δύσκολη αγωνιστική φάση που περνάει αυτή τη στιγμή.

"Ο Λιούις είναι ένας οδηγός-φαινόμενο", είπε ο Νιλ. "Εχει κερδίσει 16 αγώνες F1 στην καριέρα του και είναι συναρπαστικό να τον βλέπεις μέσα στην πίστα. Είναι πάντα μέσα στη δράση και τον αγαπάμε για αυτό.

"Σίγουρα μια

μεγάλη μου ανησυχία είναι να διασφαλίσω ότι αισθάνεται και καταλαβαίνει πως είμαστε 100% δίπλα του. Αυτό ισχύει για όλη την ομάδα.

"Θέλουμε να τον φροντίσουμε. Η σεζόν ήταν δύσκολη για εκείνον και δεν του δώσαμε το μονοθέσιο για να κάνει τη δουλειά φέτος, αλλά ό,τι έχει κάνει με αυτό είναι φανταστικό".

Ο Χάμιλτον παραμένει μακριά από το βάθρο εδώ και πέντε αγώνες, δηλαδή μετά τη νίκη του στην Γερμανία τον Ιούλιο, έχοντας κάνει αρκετά λάθη και κακές εκτιμήσεις που προκάλεσαν ατυχήματα με άλλους οδηγούς.

Στο ίδιο διάστημα ο ομόσταβλός του Τζένσον Μπάτον μετράει πέντε συνεχόμενα βάθρα, μεταξύ των οποίων δύο νίκες σε Ουγγαρία και Ιαπωνία.

Επ' αυτού ο Νιλ είπε ότι η McLaren πρέπει να αναλύσει τα δεδομένα, ώστε να ανακαλύψει γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά στην απόδοση των δύο οδηγών της. Επίσης, παραδέχτηκε πως είναι κρίσιμο για την βρετανική ομάδα να καταφέρει να δώσει στον Χάμιλτον ένα πιο ανταγωνιστικό μονοθέσιο την επόμενη σεζόν, ώστε να τον πείσει να υπογράψει νέο συμβόλαιο μαζί της για μετά το 2012 που λήγει το τωρινό.

"Είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι ο Χάμιλτον θα κάνει τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια και πάλι του χρόνου", ανέφερε ο Νιλ. "Εμείς ως ομάδα έχουμε την ευθύνη να του δώσουμε το κατάλληλο μονοθέσιο. Αυτός είναι ο σχεδιασμός μας.

"Δεν τρέφω αυταπάτες ότι κάθε οδηγός αγώνων θέλει να είναι σε μια ομάδα που κερδίζει. Εμείς έχουμε αποδείξει με συνέπεια ότι μπορούμε να κερδίζουμε.

"Είμαστε απογοητευμένοι που δεν πήραμε το πρωτάθλημα φέτος, αλλά έχουμε δώσει καλή μάχη από την αρχή της σεζόν και σε μια σειρά από περιπτώσεις είχαμε το ταχύτερο μονοθέσιο, όπως συνέβη στην Ιαπωνία. Εκεί δείξαμε ότι η Red Bull είναι ευάλωτοι και είναι στο χέρι των υπολοίπων να δουλέψουν πιο σκληρά για να την κερδίσουν".

Keywords
Τυχαία Θέματα