Focus - Οι έλληνες της Γερμανίας

Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, το κύμα... φυγής των ελλήνων προς της Γερμανία έχει αυξηθεί κοντά στο 80% σε σχέση με πέρσι. Η ξενιτιά, εξάλλου, είναι μια από τις συνέπειες της κρίσης.

Οι επτά έλληνες ποδοσφαιριστές που αγωνίζεται στα γερμανικά γήπεδα, πάντως, δεν ξενιτεύτηκαν για να αποφύγουν την κρίση, αλλά για να συναντήσουν καλύτερες συνθήκες σε όλα τα επίπεδα, σε σύγκριση με την Ελλάδα. Αλλοι τα καταφέρνουν περίφημα, άλλοι αντιμετωπίζουν προβλήματα. Πάμε να τους δούμε...

Κυριάκος Παπαδόπουλος - Σάλκε

Κάθε...

φέτος και καλύτερα για τον 19χρονο αμυντικό, που όχι απλώς και μόνο έχει πάρει τη φανέλα του βασικού στο... σπίτι του, αλλά είναι και ένας από τους πιο σταθερούς σε απόδοση παίκτες της Σάλκε, συμβάλλοντας στην εξαιρετική πορεία που διαγράφει σε πρωτάθλημα και Europa League.

O διεθνής αμυντικός έχει αγωνιστεί στα 16 από τα 17 ματς της Bundesliga μέχρι τώρα, έχοντας σκοράρει και ένα γκολ (στο προ ημερών 5-0 επί της Σάλκε). Στο Europa, μετρά επτά συμμετοχές με δύο γκολ, ενώ στο Κύπελλο (η ομάδα του αποκλείστηκε) συμμετείχε σε τρία ματς με απολογισμό ένα γκολ.

Συνολικά: 26 συμμετοχές - 4 γκολ

Σωκράτης Παπασταθόπουλος - Βέρντερ Βρέμης

Μετακόμισε στη Bundesliga το καλοκαίρι, με τη Μίλαν να τον παραχωρεί δανεικό στη Βρέντερ Βρέμης. Ο 23χρονος αμυντικός έχει πραγματοποιήσει ορισμένες εξαιρετικές εμφανίσεις, με αποκορύφωμα το γκολ που πέτυχε στο ματς της 16ης αγωνιστικής απέναντι στη Βόλφσμπουργκ. Είναι επιρρεπής στις κάρτες (5 κίτρινες - 1 κόκκινη) και γι' αυτό έχει χάσει τρία ματς στο πρωτάθλημα. Εχει ξεκινήσει και στις 14 συμμετοχές του στην 11άδα, ενώ έχει βγει αλλαγή στις τρεις απ' αυτές.

Συνολικά: 15 συμμετοχές - 1 γκολ

Σωτήρης Κυργιάκος - Βόλφσμπουργκ

Εφυγε από τη Λίβερπουλ, για να πάει σ' ένα πρωτάθλημα που το γνωρίζει πολύ καλά και έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του, λόγω της παρουσίας του στην Αϊντραχτ Φρανκφούρτης. Δεν έχει καταφέρει, ωστόσο, να αποδώσει τα προσδοκώμενα με τη φανέλα της Βόλφσμπουργκ, έχοντας... παρασυρθεί από τη μετριότητα που χαρακτηρίζει τους "Λύκους" στο φετινό πρωτάθλημα.

Μετρά μόλις επτά συμμετοχές, ενώ έχει αποβληθεί μία φορά. Το... παράδοξο είναι πως έχιε πραγματοποιήσει την καλύτερή του εμφάνιση, σ' ένα ματς που η ομάδα του δέχτηκε πέντε γκολ (!), στο βαρύ 5-1 από την Ντόρμουντ στο Βεστφάλεν.

Συνολικά: 7 συμμετοχές

Kώστας Φορτούνης - Καϊζερσλάουτερν

Προτίμησε τον δρόμο της ξενιτιάς, αν και όπως έλεγε το ρεπορτάζ, το καλοκαίρι τον ήθελε ο Ολυμπιακός. Εχει κάνει καλή χρονιά στη Λάουτερν, αν συνυπολογίσουμε βέβαια το γεγονός πως είναι ένα παιδί 19 ετών κι αυτή είναι η πρώτη του χρονιά στα... ξένα.

Ο τρικαλινός μέσος έχει παίξει σε 14 ματς πρωταθλήματος, έχοντας ξεκινήσει 12 ως βασικός. Στα μισά απ' αυτά αντικαταστάθηκε. Εχει και δύο συμμετοχές στο Κύπελλο. Την υψηλότερη βαθμολογία στην αξιολόγηση των παικτών την πήρε στο ματς Νυρεμβέργη - Καϊζερσλάουτερν 1-0.

Συνολικά: 14 συμμετοχές

Θάνος Πέτσος - Καϊζερσλά

Keywords
Τυχαία Θέματα