F1: Συνεδριάζει η Επιτροπή της F1 στη Γένοβα της Ελβετίας

Οι αλλαγές ονόματος που έχουν ζητήσει τρεις ομάδες για το 2012 και η κατάσταση σχετικά με το αγωνιστικό πρόγραμμα της επόμενης σεζόν, είναι τα δύο κύρια ζητήματα στην ατζέντα της σημερινής (3/12) συνεδρίασης της Επιτροπής της F1 στη Γένοβα της Ελβετίας.

Η Επιτροπή αποτελείται από τους επικεφαλής των 12 ομάδων, τον πρόεδρο της FIA, Ζαν Τοντ, τον υπεύθυνο διαχείρισης των εμπορικών δικαιωμάτων του σπορ, Μπέρνι Εκλεστοουν, όπως και εκπροσώπους των χορηγών, των κατασκευαστών

κινητήρων, των διοργανωτών των αγώνων και του προμηθευτή ελαστικών.

Συνολικά αριθμεί 26 μέλη και για να ισχύσει η οποιαδήποτε αλλαγή που θα τεθεί σε ψηφοφορία, πρέπει να υποστηριχθεί από τουλάχιστον τα 18 από αυτά.

Οι ομάδες που έχουν ζητήσει να αλλάξει η ονομασία τους είναι η Team Lotus, η Lotus Renault GP και η Virgin Racing, σε Caterham, Lotus και Marussia αντίστοιχα.

Επιπλέον, η Επιτροπή θα συζητήσει το μέλλον των GP Κορέας και Μπαχρέιν, η πραγματοποίηση των οποίων παρουσιάζει δυσκολίες για διαφορετικούς λόγους, όπως και τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την πίστα στο Οστιν, η οποία ενδέχεται να μην προλάβει να είναι έτοιμη για την ερχόμενη σεζόν, αλλά το ντεμπούτο της στο καλεντάρι να μετατεθεί κατά μία χρονιά.

Από εκεί και πέρα, στο τραπέζι πρόκειται να πέσουν και διάφορα ζητήματα τεχνικής φύσεως, όπως είναι η ιδέα διάθεσης ορισμένων έξτρα σετ ελαστικών για το Q3 των κατατακτήριων δοκιμών, προκειμένου να εξαλειφθεί το φαινόμενο οδηγοί να μην κάνουν χρονομετρημένους γύρους σε εκείνο το σημείο για να προφυλάξουν τα λάστιχά τους.

Ενα ακόμα σημαντικό θέμα με το οποίο θα ασχοληθεί η Επιτροπή, είναι το μέλλον των τεχνικών συνεργασιών μεταξύ ομάδων, εν μέσω φόβων ότι κάποιες τέτοιες συνεργασίες κινούνται πέρα από τα όρια όσων ορίζει το Σύμφωνο Ομόνοιας, δηλαδή κάθε ομάδα να σχεδιάζει και να κατασκευάζει το δικό της μονοθέσιο.

Στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης, είναι πιθανό να εξεταστεί και η εδώ και πολύ καιρό πρόταση της Ferrari για τη χρησιμοποίηση τρίτων μονοθεσίων στην F1.

Keywords
Τυχαία Θέματα