Eurobasket 2015: Αποσύρθηκαν 4 χώρες!

Τέσσερις από τις πέντε χώρες που διεκδικούσαν τη διοργάνωση του 2015 απέσυραν την υποψηφιότητά τους, διαμαρτυρόμενες για τη στάση της FIBA στην όλη διαδικασία.

Συγκεκριμένα, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Κροατία ανακοίνωσαν από κοινού πως αποσύρουν το ενδιαφέρον τους κι έτσι η Ουκρανία είναι πια η μόνη υποψήφια χώρα για τη διοργάνωση.

Οι τέσσερις ομοσπονδίες εξέφρασαν αμφιβολίες όσον αφορά τον επαγγελματισμό της FIBA Europe

στη διαδικασία υποβολής των υποψηφιοτήτων.

“Αποσυρθήκαμε από τη διαδικασία διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων με βαριά καρδιά, αφού ήμασταν εξαιρετικά ενθουσιασμένοι και θετικοί όσον αφορά τη διαδικασία”, δήλωσε ο πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας Ζαν Πιέρ Σουτά.

“Στο πλαίσιο της διαδικασίας υποβολής προσφορών παρατηρήθηκαν μονομερείς ρυθμίσεις που δεν ήταν συμβατές με σοβαρές και επαγγελματικές δραστηριότητες. Η FIBA Europe δεν μοιράζεται το ίδιο όραμα με εμάς για τις ανάγκες της ανάπτυξης και της προώθησης των μελλοντικών Ευρωμπάσκετ. Λόγω των αποδεικτικών στοιχείων και μετά από σοβαρή εξέταση, οι τέσσερις πρόεδροι αποφάσισαν την απόσυρση των υποψηφιοτήτων μας”, αναφέρουν στην ανακοίνωση που πήραν οι παραπάνω χώρες.

Εύκολα γίνεται αντιληπτό πως η FIBA ήθελε να πάει η διοργάνωση στην Ουκρανία, γεγονός που ενόχλησε τις υπόλοιπες υποψήφιες χώρες. Πλέον, η Ουκρανία παίζει μόνη της και μένει να δούμε αν τελικά θα βρεθεί κάποια άλλη χώρα να διεκδικήσει το Ευρωμπάσκετ του 2015.

Keywords
Τυχαία Θέματα