Το όραμα της “Ευρώπης των gigabit” απαιτεί επενδύσεις €660 δις

To όραμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη δημιουργία μιας “Ευρώπης των gigabit”, με σαφές ψηφιακό πλεονέκτημα για την οικονομία και την κοινωνία, θα απαιτήσει συνολικές επενδύσεις €660 δις. Εάν, ωστόσο, ακολουθηθούν οι σημερινοί ρυθμοί υλοποίησης επενδύσεων, η ψηφιακή Ευρώπη θα χρειαστεί 30 χρόνια για να γίνει πράξη.

Στο παραπάνω συμπέρασμα καταλήγει έρευνα της BCG (Boston Consulting Group), που εκπονήθηκε για λογαριασμό του ΕΤΝΟ (European Telecommunications
Network Operators' Association). Η σχετική έρευνα διενεργήθηκε ελάχιστες εβδομάδες μετά από την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη λήψη “πακέτου” μέτρων για την ενίσχυση της συνδεσιμότητας επί ευρωπαϊκού εδάφους. Οι στόχοι που έχει θέσει η ΕΕ, περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη δωρεάν πρόσβαση σε δίκτυα WiFi σε όλη την ΕΕ έως το 2020, την κάλυψη με συνδέσεις 5G μέχρι το 2025 και την άμεση αναβάθμιση των ταχυτήτων σύνδεσης σε όλη την ΕΕ στα 100 Mbps. Ειδικά για το 5G, η ΕΕ επιδιώκει την οργάνωση πανευρωπαϊκών δοκιμών για από το 2018, με ενδιάμεσο στόχο τα δίκτυα επόμενης να είναι εμπορικά διαθέσιμα τουλάχιστον σε μία μεγάλη πόλη σε κάθε κράτος - μέλος της ΕΕ μέχρι το 2020.

Το ολοκληρωμένο άρθρο του myphone.gr περιέχει ακόμη 426 λέξεις
Keywords
Τυχαία Θέματα