Οι χρεώσεις κινητής δεν είναι οι υψηλότερες στον ΟΟΣΑ, σύμφωνα με την ΕΕΤΤ

15:33 4/2/2018 - Πηγή: myPhone
Η υπόθεση ότι οι εταιρείες κινητής στην Ελλάδα έχουν τις υψηλότερες χρεώσεις δεν ευσταθεί σημειώνει ο πρώην πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) σε μία από τις τελευταίες παρεμβάσεις του, προτού αντικατασταθεί από τον καθηγητή πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Κωνσταντίνο Μασσέλο.

Ο απελθόντας πρόεδρος της ΕΕΤΤ επικαλείται στοιχεία της ετήσιας έκθεσης ("Measuring the Information Society Report 2017”)
της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ITU), σύμφωνα με την οποία οι τιμές κινητής στην Ελλάδα, σταθμισμένες ως προς το ακαθάριστο εισόδημα, δεν είναι οι πιο υψηλές στην Ευρώπη. Αναφέρει, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Μ.Χαρακόπουλου, ότι οι τιμές κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα είναι πιο προσιτές από το μέσον όρο αντίστοιχων τιμών στην υπόλοιπη Ευρώπη, σύμφωνα με τα στοιχεία (παρακάτω) που παραθέτει. Από τα στοιχεία αυτά, βέβαια, προκύπτει ότι οι τιμές κινητής ευρυζωνικής πρόσβασης είναι ακριβότερες, σε σχέση με την Ευρώπη, ως ποσοστό του Ακαθάριστου Εθνικού Εισοδήματος-ΑΕΕ).

Το ολοκληρωμένο άρθρο του myphone.gr περιέχει ακόμη 248 λέξεις
Keywords
Τυχαία Θέματα