Nokia: Μελετά συνεργασία της NSN με την Alcatel;

09:16 30/9/2013 - Πηγή: myPhone
Σε συζητήσεις με την Alcatel φαίνεται πως έχει βρεθεί η Nokia, στοχεύοντας σε συνεργασία των δυο πλευρών ή ακόμα και στην εξαγορά ολόκληρης της γαλλοκινεζικής εταιρίας. Ήδη μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς τμημάτων της από τη Microsoft, όλοι οι υπεύθυνοι της εταιρίας σχεδιάζουν «την επόμενη μέρα» για τη Nokia,
μέσα από εναλλακτικές λύσεις και συνεργασίες που θα την επαναφέρουν στις αγορές όταν «κλειδώσει» το deal της 3ης Σεπτεμβρίου.

Η συγκεκριμένη συνεργασία ωστόσο, δεν αποτελεί νέα ευκαιρία για τη Nokia, αλλά μελετάται χρόνια τώρα. Αφορά το τμήμα εξοπλισμών δικτύου, το οποίο μέσω της συνεργασίας θα αποφέρει παροχή καλύτερων προτάσεων έναντι των ανταγωνιστών Ericsson, Huawei και ZTE. Ένας ακόμα λόγος επίτευξης συνεργασίας για τη Nokia θα μπορούσε να είναι και η βελτίωση της εικόνας της NSN στις Η.Π.Α., όπου είναι κατώτερη των προσδοκιών. Υπάρχουν πάντως «σκόπελοι» στη συγκεκριμένη εξαγορά, οι οποίοι θα πρέπει να ξεπεραστούν. Εξ'αυτών, η αποδοχή ή όχι της συνεργασίας από τη γαλλική κυβέρνηση (η οποία κατέχει το 3,6% της εταιρείας), αλλά και το ενδιαφέρον των ανταγωνιστών για τμήματα της Alcatel, είναι οι πλέον σημαντικοί.

Το ολοκληρωμένο άρθρο του myphone.gr περιέχει ακόμη 105 λέξεις
Keywords
Τυχαία Θέματα