Kantar: Άνοδος για iOS, πτώση για Android, σταθερά τα WP το Σεπτέμβριο

Από ότι φαίνεται η έλευση των iPhone 6 και iPhone 6 Plus έδωσε μία ώθηση στο iOS έναντι του Android σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις του Kantar για τις πωλήσεις smartphones το τρίμηνο μέχρι το Σεπτέμβριο του 2014 (Ιούλιος, Αύγουστος, Σεπτέμβριος).
Σταθερά στα ποσοστά τους παραμένουν τα Windows Phone με πολύ μικρές αυξομειώσεις χωρίς να συνεχιστεί η μικρή άνοδος που έδειξαν στα αποτελέσματα του Αυγούστου 2014 (Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος). Ας τα δούμε αναλυτικά:

Το λειτουργικό σύστημα της Google συνεχίζει να κυριαρχεί (και με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο) στον κόσμο των mobile OS, παρόλα αυτά τον τελευταίο καιρό έδειξε μια πτώση χάνοντας ένα μικρό ποσοστό. Οι κυριότερες απώλειες φαίνεται να εντοπίζονται στην Ιαπωνία και την Αυστραλία όπου το Android έχασε 6,2% και 5,7% αντίστοιχα. Στην Ευρώπη εκτός της Ισπανίας στις υπόλοιπες μεγάλες αγορές βγήκε χαμένο για τον Σεπτέμβριο του 2014. Σίγουρα τα ποσοστά του Android είναι απλησίαστα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι στην Google επαναπαύονται. Πάντως, η παρουσίαση του Android 5.0 (Lollipop) άφησε πολλές υποσχέσεις και δημιούργησε ένα κύμα θετικών αντιδράσεων, όπως επίσης και η διάθεση στην αγορά του Samsung Galaxy Note 4 που απέσπασε πολύ θετικά σχόλια. Μένει να δούμε κατά πόσο αυτά το γεγονότα θα βοηθήσουν το Android να κερδίσει το χαμένο έδαφος το επόμενο διάστημα.

Το ολοκληρωμένο άρθρο του myphone.gr περιέχει ακόμη 785 λέξεις
Keywords
Τυχαία Θέματα