iPad mini: Τα πρώτα reviews

Τα πρώτα reviews του iPad mini άρχισαν να δημοσιεύονται στο διαδίκτυο από ανθρώπους του Τύπου οι οποίοι το είχαν στην κατοχή τους για περίπου μία εβδομάδα. Διαβάζοντας τα reviews παρατηρούμε ότι οι απόψεις συγκλίνουν ως προς τα εξής:

Τα θετικά στοιχεία

Το iPad mini είναι μία πολύ όμορφη κατασκεύη με άψογο φινίρισμα και διαστάσεις/βάρος που το καθιστούν ιδιαίτερα βολικό στο χέρι του χρήστη. Η μεγαλύτερη μερίδα των reviewers δήλωσε
πως το iPad mini αντικατέστησε σχεδόν πλήρως το προηγούμενο τους iPad όσον αφορά την καθημερινή χρήση tablet.Τα ηχεία είναι πλέον στερεοφωνικά και προσφέρουν βελτιωμένη ηχητική εμπειρία.Η μπαταρία του iPad mini ξεπερνάει τις 11 ώρες χρήσης, παρά το γεγονός ότι η Apple αναφέρει 10 ώρες σε WiFi.Οι διαθέσιμες εφαρμογές και παιχνίδια του App store είναι έτοιμες προς χρήση.

Τα αρνητικά στοιχεία:

Η οθόνη του iPad mini αποτελεί (αρνητικό) σημείο αναφοράς. Η ανάλυση της (1024 x 768) είναι ίδια με αυτή του iPad 1st gen και τα ppi 163 (pixels per inch). Προφανώς δεν είναι Retina display και όχι μόνο αυτό αλλά τα ανταγωνιστικά 7-ιντσα tablet όπως το Nexus 7 ή Kindle Fire HD (216 ppi) αλλά και το Nook Color HD (243 ppi) την ξεπερνάνε κατά πολύ σε πυκνότητα εικονοστοιχείων.

Η τιμή του iPad mini σε σχέση πάντα με τον ανταγωνισμό είναι υψηλή. Το “παίρνεις ότι πληρώνεις” ισχύει και σε αυτή τη περίπτωση καθώς το iPad mini προσφέρει ένα συνολικό πακέτο ποιοτικού αλουμινένιου σασί + εξελιγμένου hardware (εκτός της οθόνης) + οικοσυστήματος, όμως η διαφορά στην τιμή είναι εμφανέστατη πλέον στον απλό χρήστη.

Η οθόνη αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παράγοντες αγοράς ενός tablet – ας μην ξεχνάμε οτι η ίδια η Apple προώθησε όσο τίποτα την Retina display τόσο στο iPhone 4/4S /5 όσο και στο iPad 3- και η μη χρησιμοποίηση της σε ένα νέο προϊόν αυτής της κατηγορίας δεν μπορεί παρά να αποτελεί πισωγύρισμα.

Οι μελλοντικοί κάτοχοι ενός 7-ιντσου tablet καλούνται να επιλέξουν:

Nexus 7, Kindle Fire HD και Nook Color HD με οθόνη υψηλής ανάλυσης και σημαντικά μειωμένη τιμή ή iPad mini με ένα πλήρη οικοσύστημα εφαρμογών (App store), σε ένα ελαφρύ αλουμινένιο σασί με εκπληκτική ποιότητα κατασκευής. Οι κάτοχοι συσκευών iOS πιθανώς να έχουν ήδη ένα σημαντικό αριθμό αγορασμένων εφαρμογών τις οποίες και θα “αποσβέσουν” με την απόκτηση του iPad mini. Από την άλλη πλευρά, οι ίδιοι χρήστες – κάτοχοι iPhone 4/4S/5 και iPad 3, θα απογοητευτούν με την non-Retina οθόνη του iPad mini.

Ίσως του χρόνου, με την κυκλοφορία του iPad mini Retina display, η Apple να καταφέρει να κατατροπώσει πλήρως τον ανταγωνισμό και στα 7-ιντσα tablets. Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, η οθόνη του iPad mini αποτελεί μία ανάσα για τον ανταγωνισμό που σε συνδυασμό με την συγκρητικά αυξημένη τιμή πώλησης, αφήνει πολλά περιθώρια ανάπτυξης σε ανταγωνιστικές υλοποιήσεις έστω και αν αυτές είναι υποδεέστερες ποιοτικά.

Ακολουθούν αποσπάσματα από reviews [via 9to5mac]:

The Loop:

I use my iPad mini for tasks rather than watching vi

Keywords
Τυχαία Θέματα