iOS 7, νέα “flat” εμφάνιση αλλά διατηρώντας το γνώριμο περιβάλλον του λειτουργικού (;)


Το 9to5Mac σήμερα σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον δημοσίευμα ζωγραφίζει μια πρώτη εικόνα για το “Innsbruck”, η κωδική ονομασία για το επερχόμενο iOS 7 για iPhone, iPad και iPod touch. Η ιστοσελίδα υποστηρίζει ότι θα δούμε ένα επανασχεδιασμένο γραφικό περιβάλλον με περισσότερα “flat” στοιχεία, προσδίδοντας μια φρεσκάδα που ομολογουμένως χρειαζόταν το

λειτουργικό σύστημα. Μάλιστα, ο βαθμός της αλλαγής φαίνεται ότι είναι τόσο μεγάλος που μερικές πηγές υποστηρίζουν ότι θυμίζει αρκετά το “Metro” UI του Windows Phone! Τονίζεται, ωστόσο, ότι δεν έχει αφαιρεθεί η απλότητα του λειτουργικού και δεν θα απαιτηθεί χρόνος για την εκμάθηση του νέου συστήματος. Αναλυτικότερα: θα δούμε νέα εικονίδια για τις εφαρμογές της Apple, νέα tool bars, tab bars και άλλες παρόμοιες αλλαγές στα βασικά στοιχεία του UI.

Δεν μπορούμε παρά να σημειώσουμε ότι αυτή η ριζική αλλαγή στο UI του iOS προέρχεται, φυσικά, από την αποχώρηση του Scott Forstall και την ανάδειξη του Jonny Ive ως επικεφαλής του Software & Hardware στην Apple. Θα γνωρίζουμε σίγουρα περισσότερα μετά το keynote της 10ης Ιουνίου που θα δοθεί στα πλαίσια του WWDC 2013.

[via 9to5Mac]

iOS 7, νέα “flat” εμφάνιση αλλά διατηρώντας το γνώριμο περιβάλλον του λειτουργικού (;)

Σχετικά άρθρα:

Apple και Yahoo σε συζητήσεις για μια καλύτερη συνεργασία στο iOS (;)WWDC 2013: Στις 10 Ιουνίου… με preview του iOS 7!Καθυστερεί το επερχόμενο iOS 7, θα διαθέτει ανανεωμένο σχεδιασμό (;)
Keywords
Τυχαία Θέματα