iOS 6 beta 4: Τα νέα ευρήματα

Το iOS 6 beta 4 εκτός από την αφαίρεση της εφαρμογής YouTube, περιέχει και κάποιες επιπλέον αλλαγές.

Συνεχίζοντας λοιπόν την εξερεύνηση του λειτουργικού με την σειρά findings (#1, #2, #3, #4, #5), σας παρουσιάζουμε όλα τα νέα ευρήματα της χθεσινής δοκιμαστικής έκδοσης:

1.] Ακόμη και με την over-the-air αναβάθμιση εμφανίζεται πλέον ο οδηγός εγκατάστασης, ζητώντας την επαναπληκτρολόγηση του iCloud

λογαριασμού για τα μηνύματα και τις βιντεοκλήσεις.

 

2.] Στις ρυθμίσεις απορρήτου αλλά και στους περιορισμούς προστέθηκαν εκτός από τα κοινωνικά δίκτυα και το μενού για την κοινή χρήση μέσω bluetooth.

  

Ακόμη δεν γνωρίζουμε τις πλήρεις δυνατότητες αυτής της νέας λειτουργίας, αλλά εικάζουμε ότι θα έχει σχέση με την εφαρμογή Passbook ή/και το NFC chip (γνωστοποίηση παρουσίας μας σε αεροδρόμια, εστιατόρια, εκθέσεις) αλλά και ανταλλαγή δεδομένων με άλλες συσκευές (εμφάνιση μηνυμάτων, κλήσεων, κλπ σε iPod Nano, κ.ο.κ.).

3.] Θεαματική βελτίωση στους Χάρτες. Πλέον εμφανίζονται με γκρι τα κτίρια, διορθώθηκε η ελληνική γραμματοσειρά στους δρόμους, προστέθηκαν πολλά σημεία ενδιαφέροντος (σταθμοί, χώροι εστίασης, διασκέδασης, κλπ). Στην πλοήγηση οι δρόμοι που πρέπει να διασχίσουμε εμφανίζονται με κυανό χρώμα, ενώ προστέθηκε η δυνατότητα αναφοράς για τοποθεσίες που έχουν κλείσει.

    

Επίσης προστέθηκαν περισσότερες 3D πόλεις: Boston, Atlanta, Portland, Phoenix, New Orleans, Philadelphia, Houston, Dallas, Toronto, Lyon, Birmingham και Manchester.

4.] Περισσότερες πληροφορίες και για την κυκλοφορία και την κίνηση στους δρόμους (δυστυχώς όχι ακόμη για την Ελλάδα):

 
 

5.] Οι οδηγίες του Siri περιέχουν πλέον όλες τις νέες λειτουργίες (εκκίνηση εφαρμογών, πληροφορίες για αθλητικά δεδομένα, κινηματογράφους, εστιατόρια και δημοσίευση στα κοινωνικά δίκτυα):

 
 

6.] Το Passbook απέκτησε εικονίδιο για εφαρμογές στο App Store:

7.] Νέα λειτουργία WiFi και κινητού: Όταν η σύνδεση μέσω WiFi δεν ανταποκρίνεται, μπορεί να χρησιμοποιείται το δίκτυο κινητής. Επίσης στη χρήση του κινητού δικτύου δεδομένων προστέθηκαν οι ενημερώσεις Passbook.

 

8.] Νέα δυνατότητα αφαίρεσης διευθύνσεων από την λίστα των πρόσφατων email:

 

9.] Στις επιλογές εκφώνησης προστέθηκε η δυνατότητα επιλογής διαλέκτου:

  

10.] Νέος τρόπος εμφάνισης και εισαγωγής υπογραφών ανά λογαριασμό:

 

11.] Ανανεωμένα εικονίδια για τα συνημμένα αρχεία στο Mail:

 

12.] Η ετικέτα “Νέο” επάνω δεξιά στα εικονίδια των καινούριων εφαρμογών απέκτησε περίγραμμα. (Αριστερά όπως ήταν έως την beta 3, δεξιά όπως είναι στην beta 4). Επίσης στα τεύχη στο Κιόσκι η κορδέλα γίνεται κόκκινη.

 

13.] Η λειτουργία “Quick Look” από “Γρήγορη ματιά” έγινε “Άμεση προβολή”:

14.] Η επιλογή iTunes Match μεταφέρθηκε κάτω και το iCloud ονομάζεται “νέφος”:

15.] Η δυνατότητα λήψης λεξικών απενεργοποιήθηκε για όλες τις γλώσσες:

Σχολιασμός στο forum

iPhone Hellas

Keywords
Τυχαία Θέματα