Αποκλειστικά στοιχεία σχετικά με την πορεία της επίσημης βιογραφίας του Steve Jobs στην Ελλάδα

Το ebook με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ελλάδα –όπως και σε άλλες χώρες του κόσμου στις αντίστοιχες γλώσσες– δεν είναι φυσικά άλλο από την επίσημη βιογραφία του Steve Jobs από τον Walter Isaacson, που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ.

Το iPhoneHellas επικοινώνησε

με τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ και σας παραθέτει αποκλειστικά στοιχεία σχετικά με την πορεία της επίσημης βιογραφίας του Steve Jobs στην Ελλάδα:

Τα εγκαίνια του ελληνικού iBookstore στα τέλη του Σεπτέμβρη (28 Σεπτ. 2011) και η ταυτόχρονη κυκλοφορία του βιβλίου, λίγες εβδομάδες μετά το άνοιγμα του iBooks, προσέλκυσε μεγάλο αριθμό αναγνωστών οι οποίοι βρήκαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη ζωή και τα έργα του Steve Jobs, μέσα από ένα ηλεκτρονικό σύστημα διανομής και ανάγνωσης το οποίο ο ίδιος βοήθησε να υλοποιηθεί.

Από την ημερομηνία κυκλοφορίας του, στις 24 Οκτωβρίου 2011, μέχρι σήμερα η επίσημη βιογραφία του Steve Jobs βρίσκεται καθημερινά στην πρώτη θέση των πωλήσεων στο ελληνικό iBookstore και είναι και ο πιο ευπώλητος τίτλος των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ σε ηλεκτρονική μορφή.

Σύμφωνα με επίσημα και αποκλειστικά στοιχεία του iPhoneHellas, οι πωλήσεις του ebook του Steve Jobs έχουν ξεπεράσει τα 1000 αντίτυπα ενώ το ποσοστό επί των πωλήσεων του αντίστοιχου έντυπου βιβλίου είναι αρκετά πάνω από το 5%, ένα νούμερο μοναδικό στη χώρα μας, όπου η ηλεκτρονική ανάγνωση δεν είναι και τόσο διαδεδομένη.

Περίπου το ¼ των ηλεκτρονικών βιβλίων πουλήθηκε την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του βιβλίου.

Κι αν τα παραπάνω νούμερα σας φαίνονται μικρά, αναφέρουμε πληροφοριακά πως ελάχιστοι από τους μέχρι στιγμής ευπώλητους τίτλους σε ηλεκτρονική μορφή έχουν ξεπεράσει το 0,5% των πωλήσεων του αντίστοιχου έντυπου βιβλίου, ενώ οι πωλήσεις τους σε τεμάχια σπανίως ξεπερνούν τα διψήφια νούμερα.

Για παράδειγμα, το επόμενο bestseller των Εκδόσεων Ψυχογιός σε ηλεκτρονική μορφή, το Το κορίτσι με το τατουάζ του Stieg Larsson δεν ξεπερνά σε ποσοστό ηλεκτρονικών πωλήσεων το 0.08% έναντι των έντυπων. Το FIREWALL του Henning Mankell, τρίτο κατά σειρά σε ηλεκτρονικές πωλήσεις, έχει ποσοστό πωλήσεων έναντι των έντυπων στο 0.3%.

Τι συνέβαλε όμως στην τεράστια αυτή επιτυχία της βιογραφίας του Steve Jobs σε ηλεκτρονική μορφή;

Σύμφωνα με τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, τα στοιχεία της επιτυχίας του βιβλίου είναι τα παρακάτω:

Πρόκειται για τη βιογραφία ενός ανθρώπου που άλλαξε έξι διαφορετικές βιομηχανίες: τους προσωπικούς υπολογιστές, τις ταινίες κινουμένων σχεδίων, τη μουσική, τα τηλέφωνα, τους υπολογιστές tablet και τις ψηφιακές εκδόσεις. Συνεπώς, το θέμα ενδιαφέρει τους χρήστες της τεχνολογίας και επομένως όσους διαβάζουν ηλεκτρονικά βιβλία μέσω iBooks.Είναι ο δημιουργός των iPhone και iPad, των κύριων συσκευών όπου λειτουργεί το iBookstore.Η ελληνική ηλεκτρονική έκδοση του βιβλίου κυκλοφόρησε ταυτόχρονα με την έντυπη στην ίδια ημερομηνία της παγκόσμιας πρεμιέρας του βιβλίου.Η τιμή της ελληνικής έκδοσης είναι ίδια με την τιμή της αγγλικής έκδοσης και πολύ χαμηλό
Keywords
Τυχαία Θέματα