Vodafone GR Carrier Settings Update: Η επιστροφή του ΔΩΡΕΑΝ Tethering aka Hotspot!

Μία ευχάριστη έκπληξη μας περίμενε εχτές το βράδυ καθώς μετά την OTA (Over-The-Air) αναβάθμιση των carrier settings της Vodafone διαπιστώσαμε ότι το tethering, ή Hotspot όπως ονομάζεται πλέον, προσφέρεται και πάλι ΔΩΡΕΑΝ!

Μία μικρή ιστορική αναδρομή για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι το tethering και την ιστορία πίσω από τα Carrier Settings Update

της Vodafone:

Η λειτουργία tethering aka Hotspot περιλαμβάνεται στο λειτουργικό του iPhone και επιτρέπει στους χρήστες την σύνδεση της συσκευής με το PC/laptop προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω του iPhone, χρησιμοποιώντας το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

Η συγκεκριμένη λειτουργία διατίθονταν στους συνδρομητές της Vodafone χωρίς επιπλέον χρέωση – μέσω του πακέτου δεδομένων που είχαν ενεργοποιήσει στο συμβόλαιο τους. Η Vodafone όμως μέσω των ρυθμίσεων (carrier settings) που απέστειλε στο iTunes τον Μάρτιο του 2010, απενεργοποίησε την λειτουργία και προχώρησε σε επιπλέον χρέωση της χρήση του tethering.

Τι σημαίνει αυτό; Τα MB ή GB του data plan του συμβολαίου αντιστοιχούν σε χρήση δεδομένων ΜΟΝΟ μέσω του iPhone και όχι μέσω του tethering.

Η κίνηση της Vodafone μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί καθώς έρχεται σε μία περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης και λίγες μόλις ήμερες πριν την κυκλοφορία του iPhone 4S στην Ελλάδα, στις 11 Νοεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Cosmote αλλά και η Wind δεν μπήκαν ποτέ στην διαδικασία της επιπλέον χρέωσης του tethering aka Hotspot. Όπως και να έχει οι συνδρομητές της Vodafone έχουν από σήμερα έναν λόγο να χαμογελάνε…

Σχολιασμός στο forum

Keywords
Τυχαία Θέματα