O Tim Cook για το φημολογούμενο σετ τηλεόρασης, τους χάρτες του iOS 6 κ.α

Ο Tim Cook παραχώρησε μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο BusinessWeek και το Macuser συγκέντρωσε επιλεγμένα κομμάτια αυτής:

Χάρτες

Για μια ακόμη φορά επανήλθε στο προσκήνιο το ζήτημα των χαρτών στο iOS 6 που αντικατέστησαν αυτούς της Google. Η αποδοχή του κόσμου ήταν ιδιαίτερα επικριτική στη λειτουργία των χαρτών και δικαίως αφού η εφαρμογή παρουσιάζει πάρα πολλές ελλείψεις, οι οποίες, βέβαια, σταδιακά μειώνονται

όσο περνάει ο καιρός.

Ο Tim Cook απλώς παραδέχτηκε ότι τα θαλάσσωσαν:

«Θέλαμε να προσφέρουμε στον πελάτη μια καλύτερη εμπειρία. Και η αλήθεια είναι ότι δεν ανταποκριθήκαμε στις προσδοκίες μας. Τα θαλασσώσαμε», ανέφερε ο Cook.

Τηλεόραση

Σχετικά με το περιβόητο σετ τηλεόρασης και τι μας επιφυλάσσει η Apple για το μέλλον, ο Tim Cook δήλωσε:

«Όταν πάω στο σαλόνι μου και ανοίγω την τηλεόραση νιώθω ότι έχω πάει πίσω στο χρόνο 20 με 30 χρόνια. Είναι ένας τομέας με έντονο ενδιαφέρον. Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω από αυτό».

Η αγορά των MP3

«Η αγορά των MP3 έχει συρρικνωθεί.Η αγορά μειώνεται διότι οι άνθρωποι ακούνε μουσική στα τηλέφωνά τους, αλλά παραμένει μια μεγάλη αγορά». αναφέρει ο Tim Cook.

«Πουλήσαμε 35 εκατομμύρια iPods τον περασμένο χρόνο και λατρεύουμε τη μουσική.»

H αποχώρηση των Scott Forstall και John Browett

Σχετικά με τις πρόσφατες ανακατατάξεις στη διοικητική δομή της Apple ο Cook τόνισε τη σημασία της συνεργασίας.

«Η συνεργασία είναι κλειδί για την καινοτομία – και αυτό το πίστευα πάντα. Και ο Steve το πίστευε πάντα βαθιά». Ο Cook επιχειρηματολογεί ότι οι αλλαγές αυτές έγιναν ώστε η συνεργασία μεταξύ των διαφορετικών μελών μέσα στην Apple να πάει σε ένα άλλο επίπεδο.

Surface και Galaxy tablets

Αναφερόμενος στα tablets της Microsoft και Samsung αλλά και άλλων εταιρειών ο Cook αναφέρει ότι μερικά από αυτά προκαλούν σύγχυση στον καταναλωτή με τα πολλαπλά OS και UI.

«Απομακρύνονται από την απλότητα. Πιστεύουμε ότι ο πελάτης θέλει την απλότητα. Θέλουμε τον καταναλωτή στο κέντρο όλων».

Συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο ο Tim Cook συγκρίνει τα tablets αυτά με τα netbooks.

«Πολλοί άνθρωποι θεωρούσαν ότι τα netbooks ήταν το καλύτερο πράγμα. Οι πωλήσεις άνθησαν και μετά τι έγινε; Κατέρρευσαν γιατί ήταν απαίσια. Ήταν προϊόντα με μικρά πληκτρολόγια χωρίς μεγάλη ισχύ. Ήταν απλώς απαίσια.»

iPad mini

Σχετικά με το iPad mini και την τιμή του o Tim Cook για μια ακόμη φορά επανέλαβε:

«Ένα σπουδαίο προϊόν δεν σημαίνει ότι θα είναι και ακριβό. Σημαίνει ότι θα έχει μια δίκαιη τιμή. Το iPad mini φτάνει τα $329. Δεν είναι ένα ακριβό προϊόν».

Σχολιασμός στο forum

iPhone Hellas - iPhone 5 iPad 3 iPod Touch NewsO Tim Cook για το φημολογούμενο σετ τηλεόρασης, τους χάρτες του iOS 6 κ.α

Keywords
Τυχαία Θέματα