Υψηλές τεχνολογικές επαφές για τον Πρωθυπουργό

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, έχει προγραμματισμένες συναντήσεις τόσο με τον Eric Schmidt, Πρόεδρο της Google, όσο και με τον Hou WeiGui, Πρόεδρο της ZTE Corporation.


Ο κ. Eric Schmidt

ο οποίος θα βρεθεί στην Αθήνα με αφορμή το τετραήμερο σεμινάριο για startups που διοργανώνει εταιρεία στην ελληνική πρωτεύουσα το διάστημα 7 εως 10 Οκτωβρίου. Το Google Launchpad, το δωρεάν τετραήμερο σεμινάριο για νέα start-ups, προσκαλεί developers και λάτρεις των start-ups να συμμετάσχουν, να μοιραστούν ιδέες και τεχνικές δεξιότητες και να σχηματίσουν ομάδες ώστε να δημιουργήσουν προϊόντα, και να τρέξουν τις δικές τους start-ups επιχειρήσεις. Ο πρόεδρος της Google που θα βρεθεί στην Αθήνα θα συναντήσει τον Πρωθυπουργό την ερχόμενη Πέμπτη.


Την ίδια μέρα ο κ. Σαμαράς πρόκειται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της κινεζικής της ZTE Corporation, κ. Hou WeiGui. Η κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιών και δικτύων προτίθεται να δημιουργήσει στον Πειραιά διαμετακομιστικό κέντρο για τα εμπορεύματά της. Μάλιστα ο Πρόεδρος της εταιρείας και ο κ. Σαμαράς είχαν συναντηθεί και κατά την διάρκεια της επίσκεψη του Έλληνα υπουργού στην Κίνα οπότε και είχαν υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας. Επίσης τον προηγούμενο μήνα στην Αθήνα βρέθηκε ο αντιπρόεδρος της κινεζικής εταιρείας ο οποίος είχε συναντηθεί με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη.


Keywords
Τυχαία Θέματα