Το ΣΕΝ/JA Greece στη Βουλή

Η επιχειρηματικότητα κλειδί για τη δημιουργικότητα των Ελλήνων στο μέλλον.


Για τη στήριξη και την καθοδήγηση που πρέπει να προσφέρουμε στους νέους ώστε να αποκτήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια και γνώση για την επιχειρηματικότητα μίλησε ο Πρόεδρος του Σωματείου «Επιχειρηματικότητα Νέων» – Junior Achievement Greece, κ. Χρήστος Τσάγκος ενώπιον της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής των Ελλήνων την Πέμπτη

6 Απριλίου 2012.


Ο Πρόεδρος του ΣΕΝ/JA Greece ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «η προσφορά του ΣΕΝ/JA Greece επικεντρώνεται στη στήριξη, την καθοδήγηση και τη διαμόρφωση μιας νοοτροπίας για τους νέους, από τα σχολικά κιόλας χρόνια. Η δημιουργική εργασία, η ομαδικότητα και η ανάληψη ρίσκου είναι ο μόνος δρόμος για να σωθεί η Ελλάδα. Από την επαφή που έχουμε με τα παιδιά νομίζω ότι το μέλλον της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα θα είναι λαμπρό αν τα αφήσουμε να δημιουργήσουν και αν τα καθοδηγήσουμε σωστά, προσφέροντάς τους στήριξη ώστε να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Προσβλέπουμε στην οικονομική στήριξη του έργου μας από ευρωπαϊκά κονδύλια με στόχο τη διεύρυνση του και την περαιτέρω αναβάθμιση των προγραμμάτων του ΣΕΝ/JA Greece με βασικό άξονα τις νέες τεχνολογίες».


Στο πλαίσιο της παρουσίασης με θέμα «Οι νέοι μπροστά στις προκλήσεις των τεχνολογικών καινοτομιών και της επιχειρηματικότητας», η Γενική Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Λίτσα Παναγιωτοπούλου και η Γενική Διευθύντρια, κ. Μαρία Λαϊνά, παρουσίασαν εκτενέστερα το έργο του Σωματείου και ανέλυσαν τις προκλήσεις που δέχονται οι νέοι σήμερα και την πολύτιμη συμβολή του ΣΕΝ/JA Greece στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.


Την εμπειρία τους μοιράστηκαν με τους εκπροσώπους του ελληνικού κοινοβουλίου και τρείς μαθητές από τα εκπαιδευτήρια «Ι.Μ Παναγιωτόπουλος», «Α’ Αρσάκειο Ψυχικού» και τα εκπαιδευτήρια «Σαφαρίκα Μπαρμπαρούση», οι οποίοι έλαβαν μέρος στo προγράμματα του ΣΕΝ/JA Greece «Εικονική Επιχείρηση». «Η εμπειρία η οποία αποκομίσαμε από τη συμμετοχή μας στα προγράμματα του ΣΕΝ είναι η καλύτερη εμπειρία που είχαμε στα μαθητικά μας χρόνια μέχρι τώρα», ανέφεραν χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι «τα εφόδια που μας έδωσε το ΣΕΝ/JA Greece για να συνεχίσουμε είναι καθοριστικά για την επαγγελματική μας πορεία από εδώ και στο εξής».


Τα μέλη της επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων εξέφρασαν πολύ θετικά σχόλια και μεγάλο ενδιαφέρον για το έργο του ΣΕΝ/JA Greece και έθεσαν το ζήτημα της διεύρυνσης του έργου του Σωματείου σε περισσότερα σχολεία της Ελλάδας.


Keywords
Τυχαία Θέματα