Το Skroutz στο Athens Startup Weekend University

Tο www.skroutz.gr στήριξε ως χρυσός χορηγός το Athens Startup Weekend University, με συμμετοχή δυο εκ των συνιδρυτών του.


Τα Startup Weekends αποτελούν ένα θεσμό που οραματίστηκαν ηγέτες της καινοτομίας, απευθυνόμενοι σε φοιτητές και νέους ανθρώπους, οι οποίοι αναζητούν έμπνευση και καθοδήγηση στα πρώτα τους επιχειρηματικά βήματα. Από τις 28 έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2012,

το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης μετατράπηκε σε επίκεντρο δημιουργικότητας, εφευρετικότητας και καινοτομίας για τα ελληνικά startups.


Στο Athens Startup Weekend University το παρών θα δώσουν διακεκριμένες προσωπικότητες από τους κλάδους του Διαδικτύου, της οικονομίας και της εκπαίδευσης, αλλά και άνθρωποι του επιχειρηματικού κόσμου, με κοινή βάση τη γνώση των τρόπων με τους οποίους μία πρωτοποριακή ιδέα μετατρέπεται σε ελπιδοφόρο startup. Σκοπός της διοργάνωσης είναι η μετάδοση της τεχνογνωσίας και της εμπειρίας σε θέματα επιχειρηματικότητας, η ανταλλαγή ιδεών και βέλτιστων πρακτικών, καθώς και η δικτύωση με την ελληνική κοινότητα που ασχολείται με τις επενδυτικές ευκαιρίες και την προώθηση των startups.


Ο Γιώργος Χατζηγεωργίου και ο Βασίλης Δήμος ανακαλούν την εποχή που σκέφτηκαν την ιδέα της δημιουργίας του www.skroutz.gr για να καλύψουν μία δική τους ανάγκη, με σύμμαχο το πάθος και την επιθυμία τους να κατακτήσουν το ελληνικό Internet. Το 2004, στηριζόμενοι στο ταλέντο και την όρεξη τους αφιέρωσαν εαυτούς και προσωπικό χρόνο στην υλοποίηση της ιδέας, που εξελίχθηκε στην πιο δημοφιλή μηχανή σύγκρισης τιμών, η οποία συμπεριλαμβάνεται στις κορυφαίες ιστοσελίδες της ελληνικής αγοράς.


Σήμερα, το Skroutz υποδέχεται περισσότερους από 1,8 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες το μήνα, οι οποίοι συγκρίνουν τιμές, ενημερώνονται για τις αγορές τους και αναζητούν προϊόντα σε πάνω από 750 e-shops. Πλέον, η εταιρεία παρέχει διαδικτυακές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες και μεθοδολογίες που αναδεικνύουν το πάθος του ανθρώπινου δυναμικού της, απασχολώντας 40 υπαλλήλους.


Πρεσβεύοντας με τον καλύτερο τρόπο τη φιλοσοφία των Startup Weekends που συνοψίζεται στο μήνυμα “Take your idea and turn it into action”, οι Γ. Χατζηγεωργίου και Β. Δήμος θα βρίσκονται στο Athens Startup Weekend University για να μοιραστούν γνώσεις, απόψεις και ιδέες με το κοινό, επιμένοντας ότι καμία ιδέα δεν είναι ακατόρθωτη, όταν την αντιμετωπίσεις με θάρρος και πιστέψεις ότι μπορεί να γίνει πραγματικότητα!


Keywords
Τυχαία Θέματα