Τι έχει ζήτηση στο HomeExchange.com;

Τα μικρά διαμερίσματα κερδίζουν έδαφος στη διεθνή κοινότητα του HomeExchange.com, που θα σας αφήσει να ανταλλάξετε για λίγες μέρες το σπίτι σας.

«Ανταλλάσσω για λίγες μέρες το μικρό μου διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης με σπίτι στην εξοχή» είναι ένα αίτημα ανταλλαγής σπιτιών που όλο και περισσότερο συναντάμε στην παγκόσμια κοινότητα του HomeExchange.com

Κατά την διάρκεια έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε 700 επισκέπτες της πλατφόρμας, ένας από τους βασικούς λόγους που οι περισσότεροι είναι διστακτικοί στο να ξεκινήσουν την διαδικασία να ανταλλάξουν το σπίτι τους είναι επειδή

φοβούνται ότι δεν είναι αρκετά ευρύχωρο ή ωραίο για να θελήσει κανείς να έρθει.

Και όμως. Αν ρίξει κάποιος μια ματιά στις καταχωρήσεις της πλατφόρμας καταλαβαίνει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό καταχωρήσεων στην πλατφόρμα αφορά μεσαία έως μικρά διαμερίσματα.

Ενημερωτικά στην Γαλλία υπάρχουν 10.200 διαθέσιμα σπίτια για ανταλλαγή εκ των οποίων το 34% είναι διαμερίσματα. Στην Σουηδία το 45% των 1.005 σπιτιών είναι μικρά διαμερίσματα ενώ στην διπλανή Δανία στα 1.747 τα 637 είναι 2άρια. Στην Ελλάδα στις 150 καταχωρήσεις, τα 68 είναι διαμερίσματα.

Η μεγάλη ζήτηση αιτημάτων για διαμονή σε μικρά διαμερίσματα οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τα τ.μ του σπιτιού δεν έχουν σημασία. Τα μικρά σε μέγεθος διαμερίσματα έχουν ίση έως μεγαλύτερη ζήτηση με τα μεγάλα σπίτια. Αυτό που πρέπει κανείς να προσέχει είναι να είναι καλά προσεγμένη η καταχώρηση με σωστές περιγραφές και φωτογραφίες και να υπάρχει ολοκληρωμένο προσωπικό προφίλ.

Ωστόσο είναι αλήθεια ότι οι Αμερικάνοι, Καναδοί και Αυστραλοί σε γενικές γραμμές διαθέτουν μεγάλα σπίτια, oπότε συνήθως είναι δυσανάλογα τα μεγέθη σπιτιών. Στην Ευρώπη τα σπίτια είναι σαφώς μικρότερα αλλά έχουν παραδόξως και την μεγαλύτερη ζήτηση. Η Τέρυ από την Καλιφόρνια δηλώνει: «Λατρεύω την Ελλάδα. Φέτος το καλοκαίρι πέρασα μέρος των διακοπών μου σ’ ένα 65 τ.μ δυάρι στην Βουλιαγμένη. Η Ιωάννα η ιδιοκτήτρια του σπιτιού, θα μείνει στην βίλα μου στο Palm Desert όποτε το θελήσει. Τι σημασία έχει αν εγώ διαθέτω μεγάλο σπίτι; Για μένα το διαμέρισμά της είναι η ωραιότερη βίλα του κόσμου.»

Η Bασιλική διαθέτει ένα 2άρι στο κέντρο της Αθήνας, στην Πανόρμου, και μόλις επέστρεψε από την πρώτη της ανταλλαγή στο Λονδίνο. «Πραγματικά απορώ πώς κανείς συνεχίζει να πληρώνει για την διαμονή του, ειδικά όταν διαλέγει να μείνει σε επιπλωμένα διαμερίσματα. Έμεινα σ’ ένα όμορφο σπίτι που ποτέ δεν θα είχα τα χρήματα να το νοικιάσω» και συνεχίζει «αισθάνομαι ότι είμαι από του λίγους τυχερούς στην Ελλάδα που κατέχω το μυστικό της πιο φανταστικής διαμονής στον κόσμο. Τόσο το καλύτερο για εμένα. καθώς ο ανταγωνισμός είναι μικρός και έτσι έχω πάντα ζήτηση.

Το κονσπετ του HomeExhcange αναφέρει ο διευθυντής Ευρώπης William Heinzer, είναι η διαφοροποίηση και η ποικιλία που αντανακλάται και στην κοινότητά μας. Εκτός από την ετήσια συνδρομή στην πλατφόρμα δεν υπάρχει καμιά οικονομική συναλλαγή μεταξύ των μελών ακόμα και αν πρόκειται για δυσανάλογα σε μέγεθος σπίτια. Και καταλήγει «αυτή είναι και η μαγεία του Ηοme Exchange που βασίζεται στις ανθρώπινες αξίες πάνω απ’ όλα».

Keywords
Τυχαία Θέματα