Τα highlights του WWDC ’15 της Apple

Στο ετήσιο συνέδριο της Apple στο Σαν Φρανσίσκο βγήκαν στο φως: το Apple Music, οι αναβαθμίσεις του OS X El Capitan και καινούριες εφαρμογές, όπως το «News app».

Ξεκίνησε το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της Apple Worldwide Developers Conference 2015 (WWDC 2015) στο Σαν Φρανσίσκο, τραβώντας την παγκόσμια προσοχή.

Εκεί άρχισαν οι αποκαλύψεις για τις αλλαγές, αναβαθμίσεις και νέες υπηρεσίες που θα κάνει πράξη η Apple στο επόμενο διάστημα. Το event, γνωστό και ως «Dub-Dub DC» θα ολοκληρωθεί στις 12 Ιουνίου.

Μέσα στο συνέδριο των 2,5 ωρών παρουσιάστηκαν τα εξής:

- Η αναβάθμιση λογισμικού για iPhone και iPad, που φέρει το όνομα iOS 9. Η Apple δίνει έμφαση στη ψηφιακή βοηθό siri και την αναβάθμιση του ρόλου της και στο News, μια εφαρμογή που θα περιλαμβάνει ειδήσεις απο ποικίλες πηγές, όπως είναι το CNN, το Wired, το Buzzfeed κ.α.

- Το νέο λειτουργικό σύστημα για υπολογιστές Mac, OS X 10.11, το γνωστό και ως «El Capitan». Έρχονται νέα gestures για την διαχείριση φωτογραφιών και e-mail και όχι μόνο.

- Οι αναβαθμίσεις του OS X που διαθέτουν μικρές αλλαγές (αισθητικές) π.χ. στη διάταξη των παραθύρων κατά την εκτέλεση πολλαπλών προγραμμάτων, στα 3D γραφικά, στη μηχανή αναζήτησης Spotlight κ.α.

- Η αποκάλυψη του Αpple Music, μιας μουσικής υπηρεσίας που αναμένεται να μπει δυναμικά στις υπηρεσίες music streaming. Αναμένεται να συνδυάζει σε ένα app τα… downloads μουσικής, το streaming radio και το music streaming.

Keywords
Τυχαία Θέματα