Συνεργασία Ζαριφόπουλος-Cyta

Μία ακόμα επιτυχημένη συνεργασία έλαβε χώρα μεταξύ της Ζαριφόπουλος ΑΕ με την CYTA Κύπρου, αναφορικά με την ολοκλήρωση έργου Πυρασφάλειας 6 εκ. ευρώ.


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η Φάση έργου -έλεγχοι αποδοχής (FAT: Final Acceptance Tests), προϋπολογισμού έξι (6) εκατ. Ευρώ, για λογαριασμό της CYTA (Cyprus Telecommunication Authority), που αφορά στον ευαίσθητο τομέα της Πυρασφάλειας, από την

εταιρεία ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε..


Ειδικότερα, η εταιρεία ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. στο πλαίσιο Σύμβασης για την υλοποίηση του Παγκύπριου Ενοποιημένου Συστήματος Πυρασφάλειας της CYTA, ανέλαβε τον εξοπλισμό 135 κτιρίων της CYTA σ’ όλη την Κύπρο, με συστήματα Πυρανίχνευσης τελευταίας τεχνολογίας του οίκου Notifier της Honeywell (ενός από τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς οίκους παγκοσμίως). Επιπλέον, προβλέπεται ο εξοπλισμός των κτιρίων αυτών, με συστήματα αυτόματης κατάσβεσης FM-200 συνολικής ποσότητας 85 τόνων, του οίκου TYCO (οίκος με παγκόσμια παρουσία και πλήθος επιτυχημένων εγκαταστάσεων σε όλο τον κόσμο). Το σύστημα ενοποιείται, με τη δημιουργία ενός πρωτεύοντος και ενός εφεδρικού (Back up) Κέντρου Ελέγχου & Επιτήρησης.


Με την ολοκλήρωση της 1ης Φάσης παραδόθηκαν τα, πρωτεύον/εφεδρικό, κέντρα ελέγχου και 10 κτίρια πλήρως πυρασφαλισμένα και συνεχώς επιτηρούμενα, με πολλαπλά κανάλια επικοινωνίας (δίκτυο intranet ΑDSL CYTA και ως εφεδρικό GPRS, τηλεφωνητής PSTN/GSM), τόσο από το Κέντρα Ελέγχου όσο και τις αρμόδιες Κρατικές Αρχές.


Το έργο έχει ορίζοντα τα 5 έτη, ισχυροποιεί τη θέση της εταιρείας στην Κυπριακή αγορά και διευρύνει ακόμη περισσότερο το πελατολόγιό της, εξάγοντας με επιτυχία στην Κύπρο την ελληνική τεχνογνωσία στην παροχή υπηρεσιών ασφαλείας. Παράλληλα, ενισχύει τη συνεργασία με Κυπριακές εταιρείες και συνεισφέρει στην απασχόληση Κυπρίων τεχνικών, για υλοποίηση έργων υποδομής και υποστηρικτικών υπηρεσιών.


Η ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. (www.zarifopoulos.com), που συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια λειτουργίας, παρέχει καινοτόμα συστήματα και υπηρεσίες ασφαλείας , πυρανίχνευσης και ανίχνευσης εκρηκτικών και τοξικών αερίων, κατάσβεσης, πυρόσβεσης και αυτοματισμού (BMS), με πλήθος εγκαταστάσεων στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα. Ο όμιλος εταιρειών ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΥ που περιλαμβάνει τις Ζαριφόπουλος ΑΕ- ACON Πυροσβεστικά Μέσα ΕΠΕ- Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός ΑΕ- Brinks Aviation Security Services, διαθέτει 10 υποκαταστήματα Πανελλαδικά και καταστήματα σε ΚΥΠΡΟ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ και ΑΛΒΑΝΙΑ.


Keywords
Τυχαία Θέματα