Συνέντευξη του εμπορικού διευθυντή της Dixons South – East Europe ΑΕΒΕ, Κώστα Στράτη

Στο πιο ολοκληρωμένο brand υπηρεσιών της αγοράς, με την ονομασία “Support 360°” αναφέρεται ο κ. Κώστας Στράτης, υπογραμμίζοντας ότι Κωτσόβολος και ElectroWorld προσφέρουν την πιο σύγχρονη τεχνολογία στους Έλληνες.

Κώστας Στράτης, Εμπορικός διευθυντής Dixons South - East Europe ΑΕΒΕ

– Πώς αντιμετωπίζει το δίκτυο καταστημάτων «Κωτσόβολος» την κρίση στη λιανική αγορά τεχνολογίας;


Προσπαθούμε να διευκολύνουμε τους καταναλωτές, ώστε να έχουν πρόσβαση στην τελευταία τεχνολογία προσφέροντας χαμηλές τιμές και μια σειρά ευέλικτων τρόπων πληρωμής. Είναι γεγονός ότι και η αγορά της τεχνολογίας είναι σε πτώση και για αυτό αναγνωρίζουμε περισσότερο από ποτέ, την ανάγκη να φέρουμε την τεχνολογία πιο κοντά στους πελάτες μας. Να δώσουμε προστιθέμενη αξία τόσο στην καλή εξυπηρέτηση στα καταστήματά μας, φυσικά και ηλεκτρονικά, όσο και στις υπηρεσίες που προσφέρουμε, όπως τα πακέτα υποστήριξης ψηφιακής τεχνολογίας του Support 360°.


- Η Media Markt προχωρά σε αύξηση κεφαλαίου, η Multirama μετεξελίσσεται… σε Public, το Πλαίσιο προχωρά δυναμικά στα δικά του προϊόντα, όπως π.χ Turbo-X, η Ηλεκτρονική αντιμετωπίζει τα δικά της προβλήματα. Πώς κρίνετε αυτές τις εξελίξεις στο χώρο της λιανικής;
Είναι μια δύσκολη περίοδος για την αγορά και αυτή η κατάσταση δεν προβλέπεται να αλλάξει σύντομα. Σε τέτοιες περιόδους ευνοούνται οι μεταβολές και παρατηρείται μια δικαιολογημένη κινητικότητα. Είναι λογικό οι εταιρείες σε κάθε κλάδο της αγοράς να προσπαθούν να θωρακιστούν και να κάνουν τις δικές τους νέες προτάσεις στον καταναλωτή. Ο ανταγωνισμός αναπτύσσεται προς όφελος του κοινού και αυτό είναι κάτι που κινητοποιεί κι εμάς, ώστε πάντα να προσφέρουμε λύσεις που ανταποκρίνονται σε αυτό που έχει ανάγκη ο κόσμος. Σε αυτή την κατεύθυνση, παρουσιάσαμε πριν από ενάμιση χρόνο το Support 360°, στο οποίο αναφέρθηκα και νωρίτερα. Πρόκειται για ένα νέο ζωντανό brand υπηρεσιών που τολμώ να πω ότι είναι το πιο ολοκληρωμένο της αγοράς και σίγουρα μας έχει δώσει ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα στην καθημερινή προσπάθεια για την εξυπηρέτηση των καταναλωτών.


- Πώς επέδρασε ο περιορισμός του ElectroWorld σε ηλεκτρονικό κατάστημα, τόσο στη διαδικτυακή σας παρουσία όσο και στα φυσικά καταστήματα «Κωτσόβολος»;
Η μετατροπή του ElectroWorld σε αποκλειστικά ψηφιακό κατάστημα ήταν μια στρατηγική επιλογή για την ενίσχυση της online παρουσίας μας. Πρόκειται για μια πολύ εύχρηστη και δυναμική online πλατφόρμα αγορών, που την έχουν αγκαλιάσει οι καταναλωτές, κερδίζει συνεχώς έδαφος, ενώ δεν σταματά να εξελίσσεται. Ταυτόχρονα, ενισχύθηκε με νέα μεγάλα καταστήματα το δίκτυο της «Κωτσόβολος», ενώ αυτή η αλλαγή συνοδεύτηκε το 2010 από ένα πλάνο επενδύσεων ύψους 15 εκατ. ευρώ. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για κάποιο περιορισμό αλλά για μια νέα στρατηγική που διατηρεί τα βασικά στοιχεία multi-channel και multi-brand με φυσική και ηλεκτρονική παρουσία και με δυο δυνατές και επιτυχημένες μάρκες.

Keywords
Τυχαία Θέματα