Συνάντηση ΣΕΠΕ με τον Υπουργό Ανάπτυξης

Με τον Κωστή Χατζηδάκη συναντήθηκε το Προεδρείο του Δ.Σ. του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας.


Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος ΔΣ του ΣΕΠΕ, κύριος Τάσος Τζήκας, ο Α΄ Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος κύριος Γιάννης Θεοδωρόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας κύριος Σπύρος Βυζάντιος, ο Ειδικός Γραμματέας κύριος Γιώργος Καρανικολός,

ο Ταμίας κύριος Θεόδωρος Φέσσας και ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΠΕ, κύριος Γιάννης Σύρρος.


Ο ΣΕΠΕ παρουσίασε και παρέδωσε στον Υπουργό Ανάπτυξης ένα πλήρες κείμενο, στο οποίο συνοψίζονται οι θέσεις και οι προτάσεις του Συνδέσμου, που μπορούν να αποτελέσουν το δρόμο για την Ψηφιακή Ελλάδα, αλλά και οι άμεσες ενέργειες που προτείνονται για την υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων, οι οποίες είναι αναγκαίες για την αντιμετώπιση των εκτάκτων συνθηκών που αντιμετωπίζει η χώρα. Ο ΣΕΠΕ κατέστησε σαφές πως η χρηματοοικονομική κρίση επιβάλλει την ανάδειξη των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών ως στρατηγική επιλογή για τη χώρα. Οι Ψηφιακές Τεχνολογίες αποτελούν κομβικό παράγοντα ανάπτυξης και βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής οικονομίας.


Σύμφωνα με τον ΣΕΠΕ ο άξονας της Εθνικής Στρατηγικής για τις ΤΠΕ συνοψίζεται στην υλοποίηση δράσεων που αφορούν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, την ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας, τη δημιουργία νέων πεδίων επιχειρηματικής δραστηριότητας, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων ΤΠΕ, με στόχευση μια ευρωπαϊκή αγορά 500 εκατομμυρίων δυνητικών πελατών, τη σύνδεση έρευνας – παραγωγής, τη δημιουργία και υποστήριξη Τεχνολογικών Πάρκων.


Σύμφωνα με τον Πρόεδρο ΔΣ του ΣΕΠΕ κ. Τάσο Τζήκα, “σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οι συνθήκες επιβάλλουν να υιοθετηθεί η πρόταση του ΣΕΠΕ για την εξοικονόμηση πόρων, για τον έλεγχο των δαπανών, για την υποστήριξη επενδύσεων στον ιδιωτικό τομέα, για τη δημιουργία μιας νέας Ελλάδας της διαφάνειας, μιας Ελλάδας της ανταγωνιστικότητας και της δημιουργίας. Η ελληνική κοινωνία, οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι βιώνουν μια πρωτοφανή κρίση. Ένα από αυτά που πρέπει να αλλάξουμε επειγόντως είναι το αναπτυξιακό μας μοντέλο. Για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να αναδείξουμε την πληροφορική και τις τηλεπικοινωνίες ως στρατηγική επιλογή για τη χώρα. Με τον τρόπο αυτό θα αυξήσουμε την ανταγωνιστικότητα και την παραγωγικότητά μας. Θα δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο υψηλής προστιθέμενης αξίας. Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία μας για ένα τεχνολογικό άλμα και δεν υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια για επιπλέον καθυστερήσεις”.


Μεταξύ άλλων στη συνάντηση τέθηκαν ζητήματα, όπως η διακομματική συνεννόηση στο σχεδιασμό και την υλοποίηση κρίσιμων έργων ΤΠΕ, η επιτάχυνση έργων και δράσεων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, η άμεση αξιολόγηση και θέση σε λειτουργία όλων των έργων που έχουν παραλ

Keywords
Τυχαία Θέματα