Συνάντηση με τον Πρόεδρο και CEO της Wind

Σύμφωνα με τον κ. Ζαρκαλή το νέο επιχειρηματικό μοντέλο της Wind εδραιώθηκε στον εμπορικό μετασχηματισμό, την αλλαγή της δομής κόστους και την επιδίωξη στρατηγικών κινήσεων.


O εμπορικός μετασχηματισμός βασίστηκε πρωταρχικά στον συνεχιζόμενο εκσυγχρονισμό του δικτύου και των υποδομών που επέτρεψαν την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και την βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη από τη χρήση του δικτύου. Περιλαμβάνει ακόμη την ανανέωση της εικόνας της μάρκας WIND

(brand value) και την πλήρη αλλαγή της τοποθέτησης των προϊόντων της, με το λανσάρισμα απλών προϊόντων που χαρακτηρίζονται από ιδανική σχέση αξίας/ κόστους (value for money). Χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιου προϊόντος είναι το συμβόλαιο W, που προσφέρει εντός παγίου απεριόριστη χρήση φωνής & δεδομένων.


Η αναδιάρθρωση της δομής κόστους της WIND είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός οργανισμού λιτού, απαλλαγμένου από περιττά κόστη, με απλές διαδικασίες και συνολικά αποτελεσματικότερη λειτουργία. Το όφελος αυτής της αλλαγής πέρασε από τη WIND στους πελάτες της με μείωση τιμών που άγγιξε το 27% την τελευταία διετία χωρίς όμως να επηρεάσει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των υπηρεσιών της.


Ως game changers χαρακτήρισε ο κ. Ζαρκαλής τη στρατηγική συνεργασία της WIND με τον Όμιλο Πάνου Γερμανού & τα Public για τη λιανική αγορά και αντίστοιχα σε επίπεδο υποδομών την πρόσφατη συμφωνία με τη Vodafone για την μερική κοινή χρήση του δικτύου κινητής επικοινωνίας 2G/3G των δύο εταιρειών. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της WIND, το πεδίο στο οποίο τώρα στρέφεται η WIND για την επόμενη στρατηγική της κίνηση είναι η αγορά της σταθερής τηλεφωνίας, όπου εκτίμησε ότι θα υπάρξουν τάσεις συγκέντρωσης μέσω συγχωνεύσεων και εξαγορών.


Αποτέλεσμα του νέου μοντέλου λειτουργίας της WIND είναι η ενίσχυση της εταιρείας και η αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητάς της. «Καταφέραμε να έχουμε μια ισχυρή εταιρεία με ρευστότητα δεκάδων εκατομμυρίων και επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων», τόνισε ο Νάσος Ζαρκαλής. Πρόσθεσε ότι ο μετασχηματισμός της εταιρείας έχει αποδώσει και εμπορικά καθώς το 2012 η WIND ήταν θετική στη φορητότητα κατά 12.000 ενώ παραμένει θετική και στη διάρκεια του 2013.


Μιλώντας για την αγορά της κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα ο Πρόεδρος της WIND ανέφερε ότι το 2012 η πτώση εσόδων από υπηρεσίες άγγιξε το 20%,ο ιστορικά υψηλότερος ρυθμός πτώσης από την αρχή της κρίσης. Εκτίμησε ότι το 2013 η πτώση του κλάδου θα κυμανθεί στο 15%, ποσοστό σημαντικά επηρεασμένο από τη μείωση στα τέλη τερματισμού. Τα πρώτα σημάδια σταθερότητας θα φανούν 2014, κατέληξε.


Απαντώντας σε ερωτήσεις των συντακτών, ο κ. Ζαρκαλής δήλωσε:
- Ο εκσυγχρονισμός των υποδομών προετοιμάζει τεχνολογικά την μετάβαση της WIND σε δίκτυο 4G καθώς όλος ο νέος εξοπλισμός είναι LTE ready. Η απόφαση για την εμπορική προσφορά υπηρεσιών 4G θα ληφθεί όταν θα υπάρξει στην Ελλάδα ικανή καταναλωτική ζήτηση και θα συνοδευτεί από την απόκτηση επιπλέον φάσματος που θα προκύψει από το ψηφιακό μέρισμα.
- Ο βασικός στόχος της συμφωνίας μερικής κοινής χρήσης δικτύου με τη Vodafone είναι η δημιουργία ενός εξαιρετικού δικτύου. Ακολουθούν οι οικονομικές συνέργειες. Στην υλοποίηση της συμφωνίας παίζει σημαντικό ρόλο και η Δημόσια Διοίκηση καθώς επιβάλλεται να τεθεί σε εφαρμογή το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την αδειοδότηση των κεραιών, δίνοντας έτσι τέλος στις παλινωδίες είκοσι ετών.


Keywords
Τυχαία Θέματα