Συνάντηση για την Ευρώπη 2020

Με κοινό όραμα για το μέλλον της ΝΑ Ευρώπης και ορίζοντα την αναπτυξιακή στρατηγική «Ευρώπη 2020», 24 φορείς από 11 χώρες της Ν.Α. Ευρώπης συναντήθηκαν στην Αθήνα.


Η συνάντηση έλαβε χώρα τη Δευτέρα 22 Απριλίου, συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις με στόχο να διερευνηθούν ελλείμματα πολιτικής, αλλά και δυνατότητες για την περαιτέρω ανάπτυξη ή/και βελτίωση των πολιτικών στήριξης clusters σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο. H συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του

έργου Smarter Cluster Policies for South East Europe – ClusterPoliSEE» το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα South-East Europe της Ε.Ε. και φιλοξενήθηκε στο Athens InnoCenter στο Μαρούσι, με την υποστήριξη και συμμετοχή του Corallia ως ενός εκ των εταίρων του έργου.


Με «οδηγό» το σύνολο των υφιστάμενων αναγκών και των ευκαιριών που αναδείχθηκαν μέσα από τις διεργασίες της κοινοπραξίας, η συνάντηση επικεντρώθηκε στην αναζήτηση καλών πρακτικών ανά τον κόσμο, προκειμένου να αναλυθούν και να αναδειχθούν οι παράγοντες επιτυχίας παλαιότερων και σύγχρονων πολιτικών για την αποτελεσματική ανάπτυξη και στήριξη συνεργατικών σχηματισμών στη ΝΑ Ευρώπη.


Κατά τη συνάντηση, ο Δρ. Jorge-A. Sanchez-P., Διευθυντής Στρατηγικής και Οικονομικών και επιστημονικός υπεύθυνος του έργου από το Corallia, ανέφερε σχετικά: «Το Corallia, στο έργο αυτό, θα χτίσει πάνω στην πολυετή εμπειρία του στην ανάπτυξη και διαχείριση clusters στην Ελλάδα καθώς και στη συμμετοχή του στα σχετικά Ευρωπαϊκά φόρα, ώστε να ενορχηστρώσει ένα από τα καίρια αντικείμενα του έργου: το σχεδιασμό και την εφαρμογή πιλοτικών πολιτικών παρεμβάσεων, όπως η ενδυνάμωση της διεθνούς συνεργασίας των clusters στην περιοχή, η υποστήριξη των clusters σε θέματα χρηματοδότησης, η αξιοποίηση των clusters στην ανάδειξη βιομηχανιών στην περιοχή, καθώς και ένα ιδιαιτέρως σημαντικό ζήτημα, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στην ευρύτερη περιοχή».


Η εν λόγω δράση τους επόμενους μήνες και υπό την καθοδήγηση του Corallia, αναμένεται να οδηγήσει σε ένα σύνολο προτεινόμενων πολιτικών παρεμβάσεων, που θα εφαρμοστούν πιλοτικά σε επιλεγμένες περιφέρειες των συμμετεχουσών χωρών.


Keywords
Τυχαία Θέματα