Στο cloud επενδύει δυναμικά η SAP

Βασικό άξονα της στρατηγικής της SAP αποτελεί η αγορά του cloud, στην οποία κατέχει δυναμική παρουσία. Με εχέγγυο τα 40 χρόνια παγκόσμιας εμπειρίας, η SAP ηγείται της αγοράς προσφέροντας προσαρμοσμένες λύσεις στο cloud.


Η SAP διοργάνωσε με επιτυχία την εκδήλωση SAP

Cloud Day με τη συμμετοχή 200 στελεχών. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο The ΗUB Events και είχε στόχο την ενημέρωση των παρευρισκομένων σχετικά με τις εξελίξεις στο χώρο του cloud και τις καινοτομίες που προσφέρει η SAP στις επιχειρήσεις όλων των μεγεθών.


Ορισμένα από τα εντυπωσιακά στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου είναι ότι η SAP έχει ήδη περίπου 30 εκτομμύρια χρήστες στο Cloud σε 191 χώρες και 25 διαφορετικούς κλάδους της αγοράς. Επίσης, κάθε 2 λεπτά, μια νέα εταιρεία προστίθεται στα ήδη 1,2 εκατομμύρια επιχειρήσεις που είναι συνδεδεμένες στο μεγαλύτερο διαδικτυακό επιχειρηματικό δίκτυo του κόσμου, το Ariba Business Network. Ο ρυθμός αυτός κάνει την συγκεκριμένη cloud εφαρμογή της SAP τη διασημότερη επιλογή ανάμεσα σε επιχειρήσεις που επιθυμούν την εξοικονόμηση κόστους, μέσα από τη συνεργασία με ένα παγκόσμιο δίκτυο προμηθευτών. Επιπρόσθετα, βάσει στοιχείων που ανακοίνωσε η εταιρεία, το 60% του χαρτοφυλακίου πελατών αποτελείται από μεγάλες επιχειρήσεις, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι οι cloud λύσεις ταιριάζουν και σε επιχειρήσεις μεγαλύτερου μεγέθους. Τέλος,όπως ανακοινώθηκε, το 80% των αποφάσεων για αγορές προϊόντων στο cloud προέρχονται από στελέχη υπεύθυνα για τις πωλήσεις, το μάρκετινγκ, τις προμήθειες, το ανθρώπινο δυναμικό και την εξυπηρέτηση των πελατών, καταδεικνύοντας ότι το cloud είναι πραγματικότητα και αφορά το σύνολο των λειτουργιών της επιχείρησης και όχι μονάχα το τμήμα πληροφορικής.


Βασικοί ομιλητές του συνεδρίου ήταν ο κος Μάνος Ραπτόπουλος, COO SAP South Europe & Διευθύνων Σύμβουλος, SAP Hellas and Cyprus και ο Carlos Diaz, Innovation Director, South Europe, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην εταιρική στρατηγική της SAP για τις Cloud εφαρμογές και o Romain Pickard, με την παρουσίαση του «Αccelerate and secure your HANA projects with HANA Enterprise Cloud». Το εύρος των line of business εφαρμογών στο cloud παρουσιάστηκε μέσα από τρεις παράλληλες συνεδρίες: Cloud for CRM, με βασικό ομιλητήτον Αlain Sinquin, VP Cloud Solutions South EMEA, Cloud for HR με ομιλητή τον Paul Roberts, VP Products Solutions and Strategy και Cloud for Supplier, με ομιλητή τον Κonstantin Penz, Corporate VP Strategy & Business Development.


Keywords
Τυχαία Θέματα