Πρωτοποριακό ενοποιημένο ιδιωτικό δίκτυο 5G και Wi-Fi στο Ryder Cup 2023 από τη Hewlett Packard Enterprise

Η Hewlett Packard Enterprise δημιούργησε ένα ενοποιημένο ιδιωτικό δίκτυο 5G και Wi-Fi στο Ryder Cup 2023, παρουσιάζοντας το μέλλον της ασύρματης συνδεσιμότητας.

Ο συνδυασμός της ιδιωτικής τεχνολογίας 5G της Athonet, η οποία εξαγοράστηκε από τη Hewlett Packard Enterprise, και της τεχνολογίας Wi-Fi της HPE Aruba Networking για πρώτη φορά θα προσφέρει νέες δυνατότητες με έμφαση στην ασφάλεια, σημαντικά διευρυμένη κάλυψη και βελτιωμένες εμπειρίες για τους φιλάθλους και το προσωπικό

σε πρωτοφανή κλίμακα σε ένα από τα πιο διάσημα αθλητικά γεγονότα στον κόσμο.

Η παγκόσμια διοργάνωση γκολφ που πραγματοποιήθηκε στο Marco Simone Golf & Country Club στην πρωτεύουσα της Ιταλίας, τη Ρώμη, από τις 25 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου, παρουσίασε αρκετές προκλήσεις για τους διοργανωτές. Το γήπεδο γκολφ, το οποίο εκτείνεται σε 370 στρέμματα προστατευόμενης περιοχής, έχει μετατραπεί προσωρινά σε ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γήπεδα στον κόσμο, καθώς έπρεπε να φιλοξενήσει περίπου 250.000 θεατές κατά τη διάρκεια τoy Ryder Cup

Για να ανταποκριθεί στις κρίσιμες απαιτήσεις συνδεσιμότητας του Ryder Cup, η HPE σχεδίασε ένα πρωτοποριακό ολοκληρωμένο δίκτυο Wi-Fi και ιδιωτικό δίκτυο 5G. Το Wi-Fi δίκτυο παρέχει κατά κύριο λόγο τη δυνατότητα συνδεσιμότητας υψηλών ταχυτήτων που απαιτείται για χιλιάδες φιλάθλους που συγκεντρώνονται σε δημοφιλείς περιοχές. Ένα δίκτυο Wi-Fi υψηλής απόδοσης που τροφοδοτείται από τις λύσεις HPE Aruba Networking συνεχίζει να παρέχει την κύρια πηγή συνδεσιμότητας για τους διοργανωτές, τους αθλητές, τους χορηγούς αλλά και το κοινό. Η υψηλή απόδοση ενός αναπτυγμένου δικτύου Wi-Fi 6 και Wi-Fi 6E αποτελεί τη βέλτιστη λύση για χώρους με μεγάλη συγκέντρωση κόσμου, όπως για παράδειγμα χώρους φιλοξενίας και λιανικής πώλησης, κερκίδες θεατών αλλά και ιδιωτικές λέσχες (clubhouse).

Το δίκτυο αξιοποιεί τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες Wi-Fi 6 και Wi-Fi 6E, παρέχοντας διπλάσια χωρητικότητα σε σχέση με το Paris 2018 μέσω περισσότερων από 800 σημείων πρόσβασης Wi-Fi. Το δίκτυο βασίζεται σε 200 μεταγωγούς HPE Aruba Networking (Aruba CX switches) με το HPE Aruba Networking Central να χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για τη διαχείριση του δικτύου, παρέχοντας ένα ενιαίο σύστημα ελέγχου σε ολόκληρο το δίκτυο. Ο πίνακας ελέγχου εντός του HPE Aruba Networking Central παρέχει επίσης δεδομένα μέσω ενός Α.Ι. αλγορίθμου για το τι συμβαίνει στο περιβάλλον του δικτύου συνολικά. Με αυτόν τον τρόπο, θωρακίζεται η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα του δικτύου. Στη συνέχεια, το HPE Aruba Networking ClearPass παρέχει ασφαλή και απρόσκοπτη πρόσβαση σε όλη την υποδομή Wi-Fi, με στόχο τη βελτιωμένη εμπειρία θεατών. Η εφαρμογή λύσεων από την πλατφόρμα HPE GreenLake edge-to-cloud σημαίνει ότι απαιτείται λιγότερος εξοπλισμός στον χώρο και είναι πιο αποδοτική και γρήγορη η εγκατάσταση.

 Το ιδιωτικό 5G παρέχει κάλυψη ευρείας περιοχής σε πιο απομακρυσμένα τμήματα του γηπέδου γκολφ, καθώς και ένα ασφαλές ιδιωτικό δίκτυο που προορίζεται για το κρίσιμο προσωπικό των επιχειρήσεων. Αυτός ο φιλόδοξος σχεδιασμός μας παρέχει μια εικόνα από το μέλλον αναφορικά με τα ιδιωτικά δίκτυα 5G, κάνοντας το πρώτο βήμα  για την εκπλήρωση του οράματος της ΗΡΕ, όπως διαμορφώθηκε, μετά την εξαγορά της Athonet τον Ιούνιο του 2023. 

Το ιδιωτικό δίκτυο 5G καλύπτει το γήπεδο του γκολφ με έναν ραδιοιστό που βρίσκεται σε κεντρική τοποθεσία και τροφοδοτείται από τον Athonet Tactical Cube, μια συμπαγή λύση για εφαρμογές κρίσιμης σημασίας. Το ιδιωτικό 5G παρέχει συνδεσιμότητα backhaul σε σημεία πρόσβασης Wi-Fi τροφοδοτούμενα από ηλιακά πάνελ ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα σημεία του γηπέδου γκολφ, επεκτείνοντας την κάλυψη του δικτύου Wi-Fi χωρίς την ανάγκη ενσύρματης σύνδεσης. Αυτό αποτελεί μεγάλη καινοτομία, καθώς το Ryder Cup διεξάγεται σε χώρο με αρχαιολογικό ενδιαφέρον και συνεπώς δεν θα μπορούσαν να θαφτούν τα καλώδια σε ορισμένα σημεία του χώρου. Το ιδιωτικό 5G παρέχει επίσης ένα ασφαλές, εξατομικευμένο δίκτυο, το οποίο μπορεί να εγγυηθεί τη λειτουργία χωρίς κοστοβόρες καθυστερήσεις, ενώ παράλληλα μπορεί να εξασφαλίσει την απαιτούμενη χωρητικότητα για λειτουργίες, όπως η ασφάλεια, η φύλαξη και η μεταφορά.  

Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα διεθνή αθλήματα, η δημιουργία μιας διοργάνωσης με επιδίωξη τη βιωσιμότητα βρίσκεται ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων και αυτό είναι ιδιαίτερα δύσκολο όταν ουσιαστικά πραγματοποιείται μια εκδήλωση σε έναν χώρο χωρίς υποδομές. Η επιτάχυνση των ασύρματων τεχνολογιών και των τεχνολογιών cloud στο φετινό Ryder Cup οδήγησε σε μεγάλη μείωση του φυσικού εξοπλισμού που διαφορετικά θα μπορούσε να είναι περιττός μετά το τέλος της διοργάνωσης. Αυτό σήμαινε επίσης ότι δεν υπήρξε αλλοίωση στο περιβάλλον. Το Ryder Cup είναι επίσης μία από τις πρώτες παγκόσμιες περιπτώσεις χρήσης του νέου πίνακα ελέγχου βιωσιμότητας της πλατφόρμας HPE GreenLake, ο οποίος παρέχει βασικές πληροφορίες σχετικά με την κατανάλωση ενέργειας από το ΙΤ, τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας. Στο πάνελ της πλατφόρμας αξιοποιούνται προηγμένες αναλύσεις, επιτρέποντας έτσι τη λήψη αποφάσεων, οι οποίες θα βελτιώσουν τη συνολική βιωσιμότητα των τεχνολογικών λύσεων.

«Κάθε χρόνο, η διοργάνωση του Ryder Cup μας δίνει την ευκαιρία να διευρύνουμε τα όρια της τεχνολογικής καινοτομίας, κάτι το οποίο είναι πραγματικά συναρπαστικό, καθώς με τον συνδυασμό Wi-Fi και δικτύου 5G υψηλής τεχνολογίας, μπορούμε να βελτιώσουμε στην πράξη την εμπειρία των φιλάθλων», δήλωσε ο Michael Cole, επικεφαλής τεχνολογίας του ομίλου European Tour και του Ryder Cup Europe. «Το ιδιωτικό 5G δίκτυο αποδίδει τεράστια λειτουργικά οφέλη ιδίως παρέχοντάς μας ένα πλήρως ιδιωτικό δίκτυο που δεν θα επηρεάζεται από τη μεγάλη ζήτηση του κοινού. Οι κινητές συσκευές πλέον έχουν πλήρη κάλυψη σε όλα τα τμήματα του σταδίου, πραγματοποιώντας λειτουργίες όπως η ασφάλεια, η επιτήρηση, η έκδοση εισιτηρίων και η ηλεκτρονική τήρηση του σκορ, λειτουργίες οι οποίες κατά το παρελθόν θα έπρεπε να βασιστούν στα ήδη κορεσμένα τοπικά δίκτυα». 

«Όταν ανακοινώσαμε την εξαγορά της Athonet στην αρχή του καλοκαιριού, ο στόχος μας ήταν να γίνουμε ο παγκόσμιος ηγέτης στις λύσεις για ιδιωτικό 5G. Συνεπώς, το Ryder Cup αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για να παρουσιάσουμε πώς οι καινοτομίες στο Wi-Fi και στο 5G μπορούν να συνδυαστούν για την επίτευξη αυτού του στόχου», δήλωσε ο Phil Mottram, εκτελεστικός αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της HPE Aruba Networking. «Πρόκειται για μια τέλεια επίδειξη της ενοποίησης του ιδιωτικού 5G και του Wi-Fi σε ένα δύσκολο περιβάλλον, με το ιδιωτικό 5G να παρέχει εκτεταμένη εμβέλεια και αξιοπιστία για το προσωπικό των επιχειρήσεων, ενώ το Wi-Fi 6E παρέχει συνδεσιμότητα υψηλής χωρητικότητας σε χιλιάδες φιλάθλους συγκεντρωμένους σε συγκεκριμένες περιοχές».

Keywords
Τυχαία Θέματα