Πιστοποίηση Eco Passport πήρε η Epson

Η Epson απέσπασε το Eco Passport από το κορυφαίο παγκοσμίως σύστημα πιστοποίησης Oeko-Tex®.

Τα μελάνια και οι εκτυπωτές της Epson απέσπασαν την πιστοποίηση Eco Passport[1] του Διεθνούς Συνδέσμου Oeko-Tex®, για ασφαλή και βιώσιμα χημικά στην κλωστοϋφαντουργεία. Το Oeko-Tex® Eco Passport είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο

πιστοποιητικό ασφαλείας και περιβάλλοντος για κατασκευαστές χημικής επεξεργασίας στην κλωστοϋφαντουργία και χημικών ενώσεων, όπως βαφές, πρόσθετα, μελάνια, υλικά φινιρίσματος και απορρυπαντικά.

Πριν αποδώσει το Eco Passport, o Oeko-Tex διενεργεί ολοκληρωμένες δοκιμές για βλαβερές ουσίες στα υφάσματα και τα υφασμάτινα αξεσουάρ, βασισμένες σε μια ευρεία γκάμα κριτηρίων και προτύπων ασφαλείας.

Το Oeko-Tex® Eco Passport παρέχει πιστοποιημένη διαβεβαίωση στους τελικούς χρήστες και τους καταναλωτές, ότι οι εκτυπωτές inkjet της Epson και τα μελάνια της, πέτυχαν υψηλά πρότυπα περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και δεν περιέχουν βλαβερές ουσίες. Τα πιστοποιημένα με Eco Passport προϊόντα μελάνης της Epson περιλαμβάνουν το μελάνι UltraChrome DS για τις σειρές SC-F6000, SC-F6200, SC-F7000, SC-F7100, SC-F7200 και SC-F9200 των εκτυπωτών SureColor dye-sublimation transfer, όσο και το μελάνι UltraChrome DG και τα βοηθητικά προϊόντα προετοιμασίας υφάσματος για τον εκτυπωτή SureColor SC-F2000 που εκτυπώνει απευθείας σε είδη ένδυσης.

Ο κος Henning Olhsson, Epson Corporate Social Responsibility (CSR) Director for Europe, Middle East and Russia (EMEAR), σχολίασε: «Η Epson είναι πολύ ευχαριστημένη που απέσπασε το Eco Passport από το Oeko-Tex®. Η εταιρία μας προσπαθεί διαρκώς να συμβάλει στη βιωσιμότητα της κοινωνίας, μειώνοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των προιόντων και υπηρεσιών της. Κατακτώντας την πιστοποίηση Eco Passport, παρέχουμε στους πελάτες μας τη σιγουριά και διαβεβαίωση ότι τα μελάνια και οι εκτυπωτές μας, που προορίζονται για υφάσματα, ακολουθούν τα υψηλότερα δυνατά, διεθνή πρότυπα ασφαλείας.»

«Το περιβάλλον είναι ζωτικής σημασίας για την Epson. Ως μέρος της πρόθεσής μας για βιωσιμότητα, η Epson έχει υπογραμμίσει το Περιβαλλοντικό της Όραμα 2050, στοχεύοντας σε μείωση των εκπομπών CO2 της τάξεως του 90% καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής των προϊόντων και των υπηρεσιών της μέχρι το 2050. Η Epson έχει ήδη κάνει μεγάλα άλματα σχετικά με τη μείωση του αντίκτυπου στο περιβάλλον από τα προϊόντα και τις παραγωγικές διαδικασίες της.»

H Epson, η οποία προσφέρει μια μεγάλη γκάμα inkjet εκτυπωτών εξοπλισμένων με τη δυναμική τεχνολογία της εταιρίας, Micro Piezo, προωθεί την ψηφιοποίηση της εκτύπωσης υφασμάτων και ενδυμάτων. Οι εκτυπωτές dye-sublimation transfer της εταιρίας, οι εκτυπωτές ενδυμάτων και οι inkjet ψηφιακοί εκτυπωτές για υφάσματα, επιτρέπουν την πιστή αναπαραγωγή χρωμάτων σε υφάσματα, που είναι δύσκολο να επιτευχθεί με αναλογική διαδικασία εκτύπωσης. Επίσης, αποδίδουν και την παραμικρή λεπτομέρεια σε περίπλοκα σχέδια, ενώ επισπεύδουν την διαδικασία εκτύπωσης.

Προκειμένου να μπορεί να παρέχει το ίδιο υψηλό επίπεδο προϊοντικής ποιότητας σε κάθε χώρα και περιοχή στον κόσμο, η Epson έχει καθιερώσει ενιαίες πολιτικές για την εξασφάλιση ποιότητας στα προϊόντα της και προϊοντική διαχείριση ποιότητας. Τα προαπαιτούμενα για τη συμμόρφωση των προϊόντων της Epson στο θέμα της ασφάλειας, καθώς και την περιβαλλοντική συμμόρφωση, περιγράφονται στα Πρότυπα Ποιότητας της Epson (EQS). Αυτά τα ενιαία πρότυπα εφαρμόζονται σε όλο τον Όμιλο της Epson. Το EQS προσδιορίζει ανεξάρτητους ελέγχους που η εταιρία ευρέως εφαρμόζει για να ανταποκρίνεται ή και να υπερβαίνει τις νομικές και κανονιστικές απαιτήσεις σε κάθε χώρα.

1 Το σύστημα πιστοποίησης Eco Passport εγκαινιάστηκε από την Nissenken τον Ιούνιο του 2016. Ακολουθώντας τα βήματα του Oeko-Tex Standard 100, ένα παγκόσμιο πιστοποιητικό ασφαλείας, κατά το οποίο προϊόντα κλωστοϋφαντουργείας δοκιμάζονται για βλαβερές ουσίες, το Eco Passport είναι ένας νέος μηχανισμός δοκιμής και πιστοποίησης που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι κατασκευαστές και προμηθευτές χημικών για υφάσματα, προκειμένου να δείξουν ότι οι βαφές τους, τα βοηθήματα, τα υλικά φινιρίσματος και άλλα χημικά για υφάσματα είναι ασφαλή και βιώσιμα. Η πρωτοβουλία Eco Passport επιδιώκει την επιβεβαίωση της συμμόρφωσης με προαπαιτούμενα που θεσπίστηκαν τον Απρίλιο του 2016 στη χρήση ορισμένων αρυλαμινών και τη διασφάλιση της ασφάλειας και βιωσιμότητας των χημικών, βαφών και βοηθητικών αντίθετα στο ρεύμα της προμηθευτικής αλυσίδας της βιομηχανίας υφασμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα