Πικάπ: Η διαχρονική αξία του αναλογικού ήχου

Τα τελευταία χρόνια, η μόδα του βινυλίου έχει επιστρέψει, αποδεικνύοντας έτσι ότι η ποιότητα του παλιού υπερισχύει της ευκολίας του μοντέρνου. Οταν, μάλιστα, στην αγορά, υπάρχουν μοντέλα που συνδυάζουν και τα δύο, είναι δύσκολο να αντισταθεί κανείς.

Technics SL-1500C

Το εν λόγω πικάπ έχει τεχνολογία άμεσης κίνησης για σταθερή περιστροφή δίσκου και απόσβεση κραδασμών και ενσωματωμένο Phono Equalizer. Ειδικότερα, ο ισοσταθμιστής Phono καταστέλλει τις επιδράσεις του εξωτερικού θορύβου

και ελαχιστοποιεί την καλωδίωση του σήματος Phono. Η λειτουργία Auto Lifter ανυψώνει αυτόματα την κεφαλή, προστατεύοντας με αυτόν τον τρόπο τη γραφίδα και τους δίσκους.  

Turbo-X Vintage

Με σχεδιασμό σε μορφή… βαλίτσας, για να το έχετε παντού μαζί σας, αυτό το πικάπ είναι ιδανικό για να μεταφέρετε τα βινύλιά σας σε MP3 αρχεία, καθώς με τη θύρα USB μπορείτε να μετατρέψετε τα αγαπημένα σας κομμάτια σε MP3s και έτσι να τα μεταφέρετε στο κινητό ή το laptop σας. Το εν λόγω πικάπ διαθέτει AB chipset, ενώ υποστηρίζει και σύνδεση Bluetooth 5.0. 

Lenco TT-28C

Με το πικάπ Lenco TT-28C απολαμβάνετε τα αγαπημένα σας βινύλια, αλλά και ραδιόφωνο με τα ενσωματωμένα ηχεία του. Είναι αυτοενισχυόμενο και δεν χρειάζεστε ενισχυτή για να ακούσετε μουσική, όπως απαιτούσαν παλιά σχεδόν όλα τα πικάπ. Διαθέτει έξοδο RCA, jack 3.5mm και δύο ταχύτητες αναπαραγωγής 33/45 RPM. Δέχεται βινύλια διαστάσεων 7, 10 και 12’’. Ο retro σχεδιασμός του δίνει μια ατμόσφαιρα… παλιάς εποχής. 

Ion Pro 80 

To Pro 80 της Ion συνδυάζει αρμονικά τη διαχρονική αναπαραγωγή δίσκων με προηγμένες λειτουργίες. Δέχεται βινύλια από 7 έως 12’’ και έχει δυνατότητα αυτόματης μετακίνησης της βελόνας. Εχει 2 ταχύτητες αναπαραγωγής, στις 33 1/3 και τις 45 στροφές ανά λεπτό. Διαθέτει αθόρυβο μηχανισμό κίνησης για σταθερότητα στην κίνηση του δίσκου, ενώ το dustcover παρέχει αξιόπιστη προστασία.

Sony Turnable PS-LX310BT

Με νέα ευθεία σχεδίαση, ο βραχίονας του συγκεκριμένου πικάπ χαρίζει σταθερή αναπαραγωγή. Εχει μηχανισμό κίνησης με ιμάντα και πλατό από χυτό αλουμίνιο. Κάτω από το ντεκ, βρίσκεται ο προσαρμογέας που λειτουργεί στις 33 1/3 και 45 στροφές. Συνδέστε το με συσκευές Bluetooth ή χρησιμοποιήστε την ενσωματωμένη έξοδο για απευθείας σύνδεση.

Ion Air LP

Το IΟΝ Air LP έχει λειτουργία Auto-Stop και φινίρισμα με εφέ φυσικού ξύλου. Κάντε ασύρματη αναπαραγωγή των δίσκων (33 1/3, 45 ή 78 στροφές) σε Bluetooth ηχείο και με το EZ Vinyl/Tape Converter, μετατρέψτε τους σε MP3. Η βοηθητική είσοδος 3.5mm επιτρέπει τη σύνδεση άλλων συσκευών και την ασύρματη μετάδοση ήχου στο Bluetooth πικάπ σας, ενώ η έξοδος RCA επιτρέπει τη σύνδεση με στερεοφωνικό συγκρότημα ή με υπολογιστή. 

Keywords
Τυχαία Θέματα