Οι εξελίξεις με τους εργαζομένους της hol

Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της hellas online αναφορικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με το outsourcing των υπαλλήλων της.


Η hellas online αναφέρει τα εξής: «Η hellas online κλείνει ακόμα έναν, τον πέμπτο, χρόνο συνεχούς προόδου και ανάπτυξης, σε όλα τα μέτωπα. Αποτελεί πλέον, με βάση τα οικονομικά στοιχεία του εννιαμήνου

του 2013, τον μεγαλύτερο, σε συνολικά έσοδα, εναλλακτικό πάροχο, έχοντας παράλληλα και την πιο υγιή χρηματοοικονομική διάρθρωση. Τα λειτουργικά κέρδη ξεπερνούν το 31% των εσόδων, ο δανεισμός είναι στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων πέντε ετών και είναι ο πρώτος εναλλακτικός πάροχος στην αγορά που παρουσίασε κέρδη προ φόρων.


Η απόφαση για την άμεση διακοπή λειτουργίας των διευθύνσεων Customer Operations, Retail Sales και Retention εντός της hellas online και η ανάθεση εκτέλεσης του αντικειμένου αυτού σε τρίτη εταιρεία, με την μορφή του outsourcing, θα δώσει στην hellas online μεγαλύτερη ευελιξία και εστίαση στο κύριο αντικείμενο της, που είναι η παροχή των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, ενώ θα βελτιώσει και την κοστολογική της βάση, καθιστώντας την ακόμα πιο ανταγωνιστική.


Η hellas online, μετά από αυστηρή αξιολόγηση, επέλεξε ως συνεργάτη για το outsourcing των λειτουργιών της (εξυπηρέτηση του πελάτη & οικιακές πωλήσεις) την εταιρεία 360 connect Α.Ε., δημιουργώντας από την αρχή το λειτουργικό περιβάλλον της 360 connect Α.Ε σαν καθρέφτη της hellas online. Το σύνολο των εφαρμογών που σήμερα τρέχουν θα δοθούν σε περιβάλλον cloud και στο νέο συνεργάτη, κάνοντας την μετάβαση ιδιαίτερα ομαλή και εξασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία στην καθημερινότητα των εργαζομένων, ενώ βελτιώνεται και ο εργασιακός τους χώρος.


Στο σύνολο των εργαζομένων της hellas online που απασχολούνταν στις δραστηριότητες αυτές προτάθηκε να αποχωρήσουν από την Εταιρία και να προσληφθούν άμεσα από την 360 Connect Α.Ε με νέες συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου με εξασφάλιση των αποδοχών τους για τουλάχιστον τρεις μήνες. Σαν αναγνώριση για την προσφοράς τους στην hellas online αλλά και σαν επιπλέον κίνητρο για την μετακίνηση τους, καταβλήθηκε σε κάθε εργαζόμενο που μετακινήθηκε χρηματικό ποσό ίσο με τα δικαιώματα που θα είχε θεμελιώσει σε περίπτωση μη οικιοθελούς αποχώρησης του.


Μέχρι στιγμής, 36 ώρες μετά από την ανακοίνωση της προσφοράς:
- 452 από τους 461 εργαζόμενους έχουν ήδη αποδεχτεί την παραπάνω πρόταση και οι υπόλοιποι αναμένεται να το πράξουν εντος της αυριανής μέρας.
- Κανένας εργαζόμενος δεν έχει απολυθεί
- Κανένα interruption στην λειτουργία της Εταιρίας δεν έχει παρατηρηθεί και οι πελάτες μας εξυπηρετούνται με τα ίδια υψηλα standards όπως και στο παρελθόν».


Από τη μεριά του το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών (ΣΕΤΗΠ) ανακοίνωσε το εξής:


Το ΣΕΤΗΠ καταγγέλλει την εργοδοσία στην HOL η οποία προχώρησε στο ξήλωμα όλου του τηλεφωνικό της κέντρου και της τεχνικης υποστηριξης ενω πρότεινε στους εργαζόμενους να επαναπροσληφθούν από άλλη εταιρεία με ορισμένου χρόνου συμβάσεις και μειωμένους μισθούς.


Είναι μια κίνηση που δείχνει πόσο στοχευμένες ήταν οι απολύσεις πρωτοπόρων αγωνιστών συναδέλφων το προηγούμενο διάστημα. Στόχος ήταν να μην υπάρξουν αντιδράσεις όταν θα καρατομούσαν τα εργασιακά δικαιώματα και τους μισθούς των εργαζομένων. Στις 2.30 το πρωί , άδειασαν τις εγκαταστάσεις ακόμα και απ τα γραφεία. Έδωσαν μάλιστα στους εργαζόμενους την δυνατότητα να συνεχίσουν να εργάζονται στην ίδια θέση & αντικείμενο σε άλλη εταιρεία, ιδιοκτησίας της HOL, με 3μηνη σύμβαση και μειωμένο μισθό.


Καλούμε τους εργαζόμενους και τα σωματεία του κλάδου να εκφράσουν την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους.
Καλούμε τους συναδέλφους στην HOL να μη δεχτούν καμία μείωση του μισθού και των δικαιωμάτων τους, να μην υπογράψουν καμία απόλυση, να αγωνιστούν μαζί με την σωματειακή επιτροπή του ΣΕΤΗΠ έχοντας στο πλευρό τους τους συναδέλφους του κλάδου.


Keywords
Τυχαία Θέματα