Οφέλη από το Internet στην Ελλάδα

Πολλαπλά τα οφέλη από τη διάδοση του διαδικτύου στην Ελλάδα, αρκεί επιχειρήσεις και δημόσιο να υιοθετήσουν συγκεκριμένες πρακτικές, σύμφωνα με ΙΟΒΕ και Google.


Η σχετική μελέτη καταδεικνύει:
- Περίπου οι μισοί Έλληνες χρησιμοποιούν το διαδίκτυο
- Οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις επενδύουν περισσότερο στο διαδίκτυο. 93% των επιχειρήσεων έχουν

πρόσβαση στο internet αλλά μόλις 4% κάνει τις παραγγελίες του online
- Το 13% των Ελλήνων κάνει χρήση υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης έναντι του 32% της Ε.Ε.


Σημαντική μπορεί να είναι η συμβολή του διαδικτύου για την ελληνική οικονομία και κοινωνία αρκεί οι ελληνικές επιχειρήσεις και το δημόσιο να υιοθετήσουν συγκεκριμένες πρακτικές, προσανατολιζόμενοι στην online εποχή. Αυτό αναδεικνύει, μεταξύ άλλων, μελέτη του ΙΟΒΕ με τίτλο «Το διαδίκτυο στην Ελλάδα: Εμπόδια και Προοπτικές». H μελέτη, που υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της Google, βασίστηκε σε online δημοσκόπηση 100 ειδικών καθώς και σε ±40 συνεντεύξεις1 και παρουσιάστηκε στο κοινό στις 29 Ιανουαρίου στον πολυχώρο Αθηναΐς, παρουσία εκπροσώπων του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου.


Με βάση τα στοιχεία της μελέτης καταδεικνύονται σημαντικά δεδομένα όπως:
- H τεχνολογική σύγκλιση της χώρας με την υπόλοιπη Ευρώπη είναι αργή
- Ικανοποιητικότερη αλλά όχι επαρκής η εικόνα στον επιχειρηματικό τομέα
- Βελτίωση στη διάθεση υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης με περιορισμένη ωστόσο χρήση


Με αργούς ρυθμούς φαίνεται να αναπτύσσεται η τεχνολογική σύγκλιση της Ελλάδας με την υπόλοιπη Ευρώπη, σύμφωνα με τη μελέτη του ΙΟΒΕ. Οι τάσεις σύνδεσης και χρήσης είναι υψηλότερες στις μικρότερες ηλικίες (80% του τμήματος 16-24 ετών), ενώ η μόρφωση και τα εισόδημα φαίνεται να παίζουν σημαντικό ρόλο (94% των Ελλήνων με υψηλή μόρφωση χρησιμοποιεί το διαδίκτυο, πάνω από 50% των Ελλήνων με εισόδημα άνω των €75.000 έχουν online πρόσβαση). Σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις, τα ποσοστά σύνδεσής τους βρίσκονται πολύ κοντά με τον ευρωπαϊκό μ.ό. (Ελλάδα- 93%, ΕΕ27-95%), ωστόσο αυτά μειώνονται στις πολύ μικρές επιχειρήσεις (10 ατόμων) χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο
- Χαμηλότερα ποσοστά στις πολύ μικρές επιχειρήσεις (

Keywords
Τυχαία Θέματα