Νέος φακός zoom από τη Nikon

Η Nikon ανακοίνωσε την κυκλοφορία ενός νέου φακού zoom με φορμά DX και ευρύ φάσμα δυνατοτήτων, από ευρυγώνιες έως τηλεφωτογραφικές λήψεις, με compact κατασκευή και με απόσβεση κραδασμών.


Με δυνατότητες λήψης απομακρυσμένων θεμάτων και ευκρινών video HD, αυτός ο ευέλικτος φακός είναι εξαιρετικός για κάθε περίσταση. Ιδανικός για αρχάριους φωτογράφους, προσφέρει μεγάλο εστιακό εύρος 18–140 mm που σας χαρίζει την ελευθερία να φωτογραφίζετε

διάφορα θέματα χωρίς να αλλάζετε φακούς. Είναι πρακτικός και φορητός και αποτελεί μια πολύ εξυπηρετική επιλογή όταν θέλετε να ταξιδεύετε με ελαφριές αποσκευές, αλλά και να μη χάνετε την ευκαιρία να φωτογραφίζετε διάφορα θέματα.


Ο Zurab Kiknadze, Διευθυντής Προϊόντων Φακών, Εξαρτημάτων & Λογισμικού της Nikon Europe δήλωσε: «Ευελιξία, προσιτή τιμή, φορητότητα και βέλτιστη ποιότητα εικόνας είναι οι βασικοί άξονες στους οποίους στηρίχτηκε η δημιουργία αυτού του φακού. Η χρήση διαφορετικών φακών για ειδικές περιπτώσεις οδηγεί αναμφίβολα σε πολύ καλά αποτελέσματα. Αλλά όταν οι συνθήκες απαιτούν φορητότητα και ευελιξία, ορισμένοι φωτογράφοι προτιμούν να χρησιμοποιούν μόνο ένα φακό. Αυτός ο νέος φακός NIKKOR είναι ιδανικός για όσους θέλουν μια λύση «όλα σε ένα», προσθέτοντας ακόμα ένα προϊόν στην εκτενή γκάμα φακών zoom της Nikon. Σχεδιασμένο με σκοπό να αποτελέσει το φακό ενός κιτ που θα συνοδεύει επιλεγμένες φωτογραφικές μηχανές με φορμά DX, αυτό το νέο προϊόν θα προσφέρει στους κατόχους των συγκεκριμένων φωτογραφικών μηχανών τη δυνατότητα να φωτογραφίζουν ποικιλία θεμάτων αμέσως μόλις το βγάλουν από το κουτί».


Για κάθε περίσταση
Ο νέος φακός NIKKOR είναι πραγματικά κατάλληλος για κάθε περίσταση. Είναι εύκολος στη μεταφορά και με μεγάλο εστιακό εύρος 18–140 mm που καλύπτει εύκολα τις εστιακές αποστάσεις που χρησιμοποιούνται συνήθως. Οι νέοι και οι περιστασιακοί φωτογράφοι θα εκτιμήσουν την ευκαιρία να τραβήξουν φωτογραφίες και video υψηλής ποιότητας χωρίς να χρειάζεται να αλλάξουν φακούς είτε φωτογραφίζουν στην ευρυγώνια θέση είτε αξιοποιούν στο έπακρο τις τηλεφωτογραφικές δυνατότητες του φακού για να μεγεθύνουν και να αποτυπώσουν τις λεπτομέρειες του θέματος από απόσταση.


Ομαλές λήψεις
Η ευελιξία των εστιακών αποστάσεων συμπληρώνεται από την τεχνολογία απόσβεσης κραδασμών της Nikon (VR), η οποία επιτρέπει στους φωτογράφους να χρησιμοποιούν ταχύτητες κλείστρου έως τέσσερα στοπ βραδύτερες, χάρη στις οποίες η φωτογράφιση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού έχει εξαιρετικά αποτελέσματα. Επίσης, οι εικόνες από λήψεις με τη μηχανή στο χέρι σε όλο το εύρος του zoom είναι σημαντικά ευκρινέστερες. Το θάμπωμα της εικόνας μειώνεται σημαντικά, ειδικά με λήψεις στη θέση τηλεφακού. Χάρη στην τεχνολογία VR, η φωτογραφική μηχανή διατηρεί την ομαλή προβολή, ακόμη και κατά την εγγραφή video, και μάλιστα βελτιώνει την ορατότητα κατά τις πανοραμικές λήψεις. Η λειτουργία είναι αθόρυβη κατά τη φωτογράφιση ή τη βιντεοσκόπηση.


Βέλτιστη ποιότητα εικόνας
Ο συγκεκριμένος φακός βελτιστοποιήθηκε για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των σύγχρονων αισθητήρων D-SLR υψηλών megapixel προσφέροντας εικόνες ανώτερης ποιότητας σε όλο το εύρος του zoom. Η οπτική σχεδίαση αποτελείται από 17 στοιχεία χωρισμένα σε 12 ομάδες. Ένα γυάλινο στοιχείο ED (εξαιρετικά χαμηλής διασποράς) και ένα στοιχείο ασφαιρικού φακού διασφαλίζουν υψηλή ανάλυση και αντίθεση ελαχιστοποιώντας παράλληλα τις περισσότερες μορφές παραμόρφωσης και χρωματικής διασποράς.


Μικρό βάρος ιδανικό για ταξίδια
Με κατάλληλο συνδυασμό διαστάσεων, βάρους, τιμής και ποιότητας εικόνας, αυτός ο φακός χαρακτηρίζεται από την ακρίβεια των οπτικών συστημάτων NIKKOR, το μεγάλο εστιακό εύρος και την ελαφριά κατασκευή (490 g). Η μεταλλική μοντούρα και η ελαστική στεγανοποίηση από καιρικά φαινόμενα προσφέρουν μεγαλύτερη προστασία κατά τη διάρκεια των ταξιδιών.


Keywords
Τυχαία Θέματα