Νέο δάνειο για την Amadeus από την EIB

Η Amadeus με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε ότι έλαβε ανασφάλιστο δάνειο 150 εκ. Ευρώ με περίοδο ωριμότητας εννέα ετών για δραστηριότητες Έρευνας & Ανάπτυξης.


Πιο συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επενδυτική Τράπεζα (EIB), ο μεγαλύτερος χρηματοδοτικός φορέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενέκρινε ένα δεύτερο δάνειο για την Amadeus IT Group,

θυγατρική του Ομίλου Amadeus IT Holding, με την δεύτερη να δρα ως ο εγγυητής της συναλλαγής. Το ανασφάλιστο δάνειο των 150 εκατομμυρίων έχει περίοδο ωριμότητας εννέα ετών. Το δάνειο θα χρησιμοποιηθεί για να χρηματοδοτήσει δραστηριότητες Έρευνας & Ανάπτύξης στον τομέα της Διανομής μεταξύ του 2013 και 2015.


Αυτό το δάνειο έρχεται να προστεθεί στο προηγούμενο ύψους 200 εκ. Ευρώ, που έλαβε η Amadeus από την EIB τον περασμένο Μάιο, το οποίο είχε επίσης περίοδο ωριμότητας εννέα ετών και ζητήθηκε για να καλύψει ανάγκες για την Έρευνα & Ανάπτυξη σε διάφορα έργα του Τομέα Τεχνολογικών Λύσεων μεταξύ του 2012 και 2014.


Η EIB είναι ο φορέας μακρόχρονου δανεισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει ιδρυθεί από τα κράτη μέλη. Ο Όμιλος της EIB θα αυξήσει σημαντικά τις δανειστικές του δραστηριότητες για το διάστημα 2013-2015, για να στηρίξει την ανάκαμψη της ανάπτυξης στην Ευρώπη. Μετά την απόφαση των κρατών μελών, το 2012, να αυξήσουν το κεφάλαιο της EIB, ο φορέας θα δανείσει επιπλέον 60 δις ευρώ στα επόμενα τρία χρόνια για την προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης και θέσεων εργασίας, με ετήσιο όγκο δανεισμού που φτάνει τα 65-70 δις ευρώ. Ένας τέτοιος στόχος είναι να προωθηθεί η εφαρμογή της οικονομίας της γνώσης, όπως η εκπαίδευση, η Έρευνα & Ανάπτυξη και η καινοτομία.


Οι συνεχιζόμενες επενδύσεις σε πρωτοποριακές τεχνολογικές λύσεις αποτελεί τον πυρήνα των δραστηριοτήτων της Amadeus. Περίπου 2,4 δις ευρώ επενδύθηκαν σε θέματα Έρευνας & Ανάπτυξης μεταξύ του 2004 και 2012, με 414 εκ. ευρώ να επενδύθηκαν μόνο το 2012, αντιπροσωπεύοντας το 14,2% των εσόδων. Η Amadeus έχει δεκαέξι κέντρα Έρευνας & Ανάπτυξης παγκοσμίως, πολλά από τα οποία βρίσκονται στην Ευρώπη, όπως οι Νίκαια, το Λονδίνο, η Αμβέρσα, το Άαχεν, η Φρανκφούρτη, το Στρασβούργο και η Βαρσοβία, και απασχολεί 4.500 άτομα.


Ο κ. Philippe de Fontaine Vive Curtaz, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επενδυτικής Τράπεζας δήλωσε:


“Αυτό το δάνειο προς την Amadeus ακολουθεί την επιτυχία του προηγούμενου δανείου, που δόθηκε πέρυσι το Μάιο. Για ακόμη μια φορά, η κίνηση αυτή ευθυγραμμίζεται με τον σκοπό μας να προσφέρουμε πρόσβαση σε μακρόχρονη χρηματοδότηση για τις καλές και σταθερές επενδύσεις, ούτως ώστε να συμβάλλουμε υπέρ των στόχων της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η παράδοση της Amadeus να προσφέρει επιτυχημένες τεχνολογικές λύσεις και δέσμευση σε καινοτομία στην ταξιδιωτική βιομηχανία είναι αδιαμφισβήτητη. Είμαστε σίγουροι ότι αυτό βοηθά προς τον στόχο να διασφαλίσουμε ότι η οικονομία της γνώσης της Ευρώπης παραμένει ασυναγώνιστη.”


Ο κ. Luis Maroto, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Amadeus σχολίασε επίσης:


“Είμαστε βαθιά υπερήφανοι που είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε, για δεύτερη φορά μέσα σε έναν χρόνο, ότι έχουμε λάβει χρηματοδότηση από την έγκριτη EIB. Θεωρούμε ότι αυτό το γεγονός είναι η ύψιστη μορφή αναγνώρισης για την μακρόχρονη δέσμευσή μας στην ανάπτυξη πρωτοποριακών πελατοκεντρικών λύσεων. Τα 150 εκ. Ευρώ θα επενδυθούν στην ανάπτυξη του Τμήματος Διανομής και θα μας επιτρέψουν να φέρουμε την επανάσταση στα συστήματα κρατήσεων ταξιδιών, τόσο για διαμεσολαβητές ταξιδιών, όσο και για παρόχους ταξιδιωτικών υπηρεσιών, όπως είναι οι αεροπορικές εταιρείες, τα ξενοδοχεία και οι σιδηροδρομικές εταιρείες.”


Keywords
Τυχαία Θέματα