Νέα εθελουσία στον ΟΤΕ

Πληροφορίες περί νέου προγράμματος εθελουσίας εξόδου στον ΟΤΕ έχουν δει το φως της δημοσιότητας, μιλώντας για μείωση του προσωπικού κατά περίπου 1.500 – 2.000 άτομα με την παροχή των ανάλογων κινήτρων.


Στόχος είναι ο ΟΤΕ να είναι σε θέση να προχωρήσει σε προσλήψεις νέων εργαζομένων που έχουν εξειδικευτεί πάνω στις προηγμένες τεχνολογίες,

στις οποίες ο Οργανισμός θα επενδύσει τα επόμενα τέσσερα χρόνια 1,2 δισ. ευρώ. Ήδη εργαζόμενοι και διοίκηση έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για το εύρος αλλά και τα κίνητρα του νέου προγράμματος που σύμφωνα με τους εργαζομένους θα είναι ανάλογα με αυτά που ολοκληρώθηκαν τον Ιανουάριο του 2013 και συμμετείχαν πάνω από 1.500 εργαζόμενοι. Το θέμα θα συζητηθεί σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΜΕΟΤΕ, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη, ενώ η ολοκλήρωσή του αναμένεται να έχει γίνει μέχρι το τέλος του 2013. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και αυτό το πρόγραμμα αναμένεται να έχει μεγάλη επιτυχία, καθώς θα αφορά όσους εργαζομένους που κατοχυρώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι το 2019 ή ακόμα και το 2020.


Σημειώνεται ότι το προηγούμενο πρόγραμμα εθελουσίας αφορούσε όσους εργαζομένους κατοχύρωναν δικαίωμα συνταξιοδότησης μέχρι το 2015. Έτσι στο νέο πρόγραμμα θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν πολλοί εργαζόμενοι μια και προστίθεται άλλη μία πενταετία.


Παράλληλα θα εφαρμοστεί και πρόγραμμα αποχώρησης με bonus για προσωπικό που δεν βρίσκεται κοντά στη σύνταξη, αλλά έχει συμπληρώσει 15ετή υπηρεσία στον ΟΤΕ.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το νέο πρόγραμμα θα προβλέπει:
- Αναπλήρωση περίπου 75% των καθαρών αποδοχών που θα λάμβανε ο εργαζόμενος από την αποχώρησή του έως τη λήψη της σύνταξης.
- Το κόστος αυτασφάλισης για το διάστημα που υπολείπεται ως τη συνταξιοδότηση.


Keywords
Αναζητήσεις
εθελουσια οτε 2019
Τυχαία Θέματα