Να πώς τα e-shops θα διώξουν τα σχόλια των bots!
Έχετε βαρεθεί τα τυποποιημένα reviews και σχόλια που αφήνουν bots (μηχανές και αλγόριθμοι) στα διάφορα e-shops; Ε, το Amazon βρήκε τον τρόπο να απαλλαγεί από δαύτα!
Οι αξιολογήσεις και τα reviews παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο σε ένα e-shop. Στο e-commerce γενικότερα, ο καταναλωτής δεν στηρίζεται μόνο στις πληροφορίες που παίρνει από το site στο οποίο βρίσκεται αλλά και από άλλους πελάτες που έχουν αγοράσει στο παρελθόν
Τι γίνεται όμως όταν αυτές οι γνώμες, οι απόψεις, είναι τυποποιημένες και, ακόμα χειρότερα, δεν προέρχονται από κάποιον πραγματικό χρήστη και πελάτη αλλά κάποιο bot, ένα πρόγραμμα δηλαδή τεχνητής νοημοσύνης που δουλειά του είναι να κάνει αυτό ακριβώς; Πρόκειται για φαινόμενο που δεν προσφέρει τίποτα σε κανέναν και που όλα τα καταστήματα πασχίζουν να το απαλείψουν. Ε, λοιπόν το Amazon παίζει να βρήκε και τον τρόπο: ένα σύστημα που ανέπτυξε το ίδιο και βασίζεται στη δικιά του τεχνητή νοημοσύνη. Αυτό δεν θα ασχολείται με την κριτική των κειμένων αυτών καθαυτών αλλά με την αξιολόγηση των… γύρω-γύρω τους: πόσοι χρήστες τις χαρακτήρισαν χρήσιμες, πόσο πρόσφατες είναι και από ποιους προέρχονται.
Με τον τρόπο αυτό λοιπόν, το Amazon θα παραγκωνίσει τα reviews και τις αξιολογήσεις που δεν έχουν ιδιαίτερο νόημα για τους χρήστες, έχοντας έτσι αυξημένες πιθανότητες σε αυτές να περιλαμβάνονται reviews-καρμπόν και κείμενα που έχει παράγει κάποιος αλγόριθμος και όχι άνθρωπος. Το όλο πρότζεκτ τέθηκε σε εφαρμογή μόλις την περασμένη εβδομάδα και έχει σίγουρα πολύ μέλλον μπροστά του. Ωστόσο είναι ιδιαίτερα ζωτικής σημασίας. Θυμηθείτε: στο e-commerce, το εκάστοτε site μας προσφέρει πληροφορία και οι άλλοι πελάτες μας προσφέρουν άποψη. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν και τα δύο και το Amazon αυτό ακριβώς προσπαθεί να διαφυλάξει.
Το αν θα τα καταφέρει εν τέλει δεν το γνωρίζουμε, ωστόσο αποτελεί ένα πολύ καλό case study που εφ’ όσον στεφθεί με επιτυχία, θα πρέπει να μιμηθούν και άλλα sites: το έργο του μπορεί να ωφελήσει έμπρακτα τους καταναλωτές, συμβάλλοντας σε ακόμα πιο πετυχημένες αγορές και κατ’ επέκταση τη γενικότερη ευχαρίστησή τους.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Τεχνολογία
- Να πώς τα e-shops θα διώξουν τα σχόλια των bots!
- Τελικά το Wi-Fi επηρεάζει τις εγκύους;
- DriveClub: Εμφανίστηκε κατά λάθος στο PSΝ η PS Plus Edition
- H Nintendo είχε ξεκινήσει συζητήσεις για F-Zero στο Wii U
- Project CARS 2 από τώρα (!)
- Επαναστάτες εναντίον Αυτοκρατορίας στο Star Wars Battlefront
- Google Play Music: Ο αντίπαλος του Apple Music
- Gigabyte GeForce GTX980 G1 Gaming review
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις TechPress

- Τελευταία Νέα TechPress
- Να πώς τα e-shops θα διώξουν τα σχόλια των bots!
- Τελικά το Wi-Fi επηρεάζει τις εγκύους;
- Vodafone: Στηρίζει έργο του ΟΗΕ για πρόσφυγες
- IDE και ΗΠΑ: Νέα σύμβαση 63 εκ. δολ.
- Η σειρά Radeon R300 από τη Sapphire
- Αυτό το Σάββατο έχει TEDxKalamata!
- Βελτιωμένη έκδοση για το GIS από την ΕΕΤΤ
- Public: Κονσόλα PS4 μαζί με game στα 399€
- Το LG G4 στο 1ο Street Art Portraits
- Βυθιστείτε στο Call of Duty: Black Ops 3
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Τεχνολογία
- H Nintendo είχε ξεκινήσει συζητήσεις για F-Zero στο Wii U
- DriveClub: Εμφανίστηκε κατά λάθος στο PSΝ η PS Plus Edition
- Project CARS 2 από τώρα (!)
- Εορταστικό launch trailer για το Batman: Arkham Knight
- Gigabyte GeForce GTX980 G1 Gaming review
- Επαναστάτες εναντίον Αυτοκρατορίας στο Star Wars Battlefront
- Η προετοιμασία των E3 2015 demos του Halo 5
- Google Play Music: Ο αντίπαλος του Apple Music
- Xbox One: Backwards compatibility και για τα Xbox 360 DLCs
- Xiaomi: 35 εκατομμύρια smartphones μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2015;