Να αφήνουμε ή όχι τα PC μας πάντα ανοιχτά;

Φεύγετε από το σπίτι ή το γραφείο και αφήνετε τον υπολογιστή, σταθερό ή φορητό, πίσω. Τον αφήνετε όμως κλειστό ή ανοιχτό; Δείτε πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα πριν αποφασίσετε.


Πολύς κόσμος πριν φύγει από το σπίτι ή το γραφείο (κυρίως το δεύτερο) προβληματίζεται σχετικά με το τι θα πρέπει να κάνει με τον υπολογιστή του: να τον αφήσει ανοιχτό ή να τον κλείσει; Η απάντηση βρίσκεται κάπου στη μέση: ούτε το ένα, ούτε το άλλο ή μάλλον, κάποιες μέρες το ένα και κάποιες μέρες το άλλο. Τους λόγους για τους οποίους σας προτείνουμε κάτι τέτοιο, θα σας τους εξηγήσουμε ευθύς αμέσως.

Πάντα ανοιχτό PC γιατί…


θα μπορεί να κάνει τις ενημερώσεις και τις λοιπές εργασίες συντήρησης το βράδυ, δίχως να σας καθυστερεί εσάς τα πρωινά ή εν πάση περιπτώσει τις ώρες που το χρησιμοποιείτε.


θα έχετε πρόσβαση σε αυτό (βλ. VPN) 24/7 ώστε ακόμα κι αν τη χρειαστείτε, να έχετε πρόσβαση στα δεδομένα σας.


δεν θα χάνετε χρόνο κάθε πρωί μέχρι αυτό να ανοίξει και εσείς να είστε σε θέση να το χρησιμοποιήσετε, ιδίως αν μαζί με τον υπολογιστή, εκκινεί και ένας ολόκληρος συρφετός από προγράμματα.

Πάντα κλειστό PC γιατί…


θα καταναλώνει λιγότερη ενέργεια. Τις ώρες που δεν δουλεύετε, το PC συνεχίζει να καίει και μολονότι η κατανάλωσή του είναι μικρότερη, εντούτοις είναι υπαρκτή.


θα κάνει λιγότερο θόρυβο καθώς η θερμοκρασία του και των διάφορων υποσυστημάτων του θα είναι μικρότερη και άρα τα ανεμιστηράκια και οι ψύκτρες θα χρειάζεται να δουλεύουν λιγότερο.


θα αντέξει περισσότερο στον χρόνο: το κάθε υποσύστημα έχει και μια συγκεκριμένη διάρκεια ζωής που μετριέται σε ώρες. Αμαρτία να τις ξοδεύετε.


θα αποδίδει καλύτερα αφού θα καθαρίζει η RAM και θα παύονται οι αχρείαστες διεργασίες.


δεν θα κινδυνεύει από αυξομειώσεις στην τάση του ρεύματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα