Λεύκωμα για τα τυχερά παιχνίδια

Η Intralot προχώρησε στην έκδοση του ιστορικού λευκώματος “TYCHE: Lotteries and Games of Chance through Time” σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.


Η παρουσίαση του λευκώματος, το οποίο πραγματεύεται τη δύναμη της Τύχης στο ανθρώπινο πνεύμα μέσα στο πέρασμα των αιώνων, πραγματοποιήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου στο Κέντρο Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος” με τη συμμετοχή εκπροσώπων του επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου.


O

κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, κ. Peter Economides, Brand Strategist, δήλωσε: “H κάθε κοινωνία χρειάζεται τους ήρωες της. Και η Ελλάδα σήμερα χρειάζεται ήρωες περισσότερο από ποτέ. Τα σπουδαία επιτεύγματα της INTRALOT τα τελευταία 20 χρόνια την καθιστούν έναν πραγματικό Έλληνα ήρωα. Οι προκλήσεις στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών είναι τεράστιες. Η INTRALOT διαθέτει την ανατρεπτική δημιουργική σκέψη, καθώς και την τεχνογνωσία για να πρωταγωνιστεί στη διαμόρφωση του μέλλοντος.”


Εκ μέρους του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, ο κ. Δημήτρης Εφραίμογλου, Διευθύνων Σύμβουλος του Ιδρύματος, προσέθεσε: “Η ιδέα για την πραγματοποίηση της έκδοσης αυτής ξεκίνησε με αφορμή την εντυπωσιακή μορφή και την εκπαιδευτική “χροιά” των τρισδιάστατων αναπαραστάσεων της Αρχαίας Αγοράς – της τρισδιάστατης παραγωγής του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού που προβάλλεται στη “Θόλο”. Η ιδέα πήρε σάρκα και οστά χάρη στη θέληση, την τεχνογνωσία και τη δουλειά της ομάδας του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, και, βέβαια, χάρη στην υποστήριξη της INTRALOT. Η διαφορά που κάνει το λεύκωμα αυτό να ξεχωρίζει από άλλες εκδόσεις, είναι ότι η ιστορική πληροφορία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη και αναδεικνύεται μέσα από τις τρισδιάστατες αυτές αναπαραστάσεις. Στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, επεξεργαζόμαστε την ιστορική πληροφορία με διαφορετικά μέσα: έντυπες εκδόσεις, διαδίκτυο, τρισδιάστατες αναπαραστάσεις, εικονική πραγματικότητα, εκθέσεις. Όλα αυτά γίνονται αναπόσπαστοι κρίκοι μιας αλυσίδας που λειτουργούν συμπληρωματικά με στόχο την παραγωγή πολιτιστικών προϊόντων επιστημονικής επάρκειας και υψηλής αισθητικής. Κάπως έτσι φτιάχτηκε και αυτή η έκδοση, με πρωτότυπα κείμενα και ευφάνταστη οπτική τεκμηρίωση, ανιχνεύοντας τις όψεις της θεάς Τύχης μέσα στους αιώνες.”


Παρουσιάζοντας το λεύκωμα, η κα. Γεωργία Καλογερόπουλου, Ιστορικός και Συγγραφέας, δήλωσε: “H αντίληψη περί Τύχης εκδηλωνόταν με εξαιρετική πολυμορφία και ιδεολογικό περιεχόμενο σε κάθε εποχή, ο ρόλος της όμως ήταν πάντοτε σημαντικός στην προσωπική, κοινωνική και πολιτική ζωή. Η προσδοκία για ευημερία και καλοτυχία δεν αποτελούσε μόνο έκφραση ψυχολογικής ανάγκης, αλλά ήταν φορέας σημασιολογικού περιεχομένου με διαφορετικές αποχρώσεις ανάλογα με την κοινωνία που αντανακλούσε. Η Τύχη λατρεύτηκε ως θεότητα, συζητήθηκε ως φιλοσοφική έννοια, εξασφάλιζε τη δίκαιη ανάθεση αξιωμάτων και τον καταμερισμό ιδιοκτησίας, έγινε αρωγός και προστάτιδα πόλεων και αυτοκρατόρων, συντρόφευε σε διασκεδαστικά παιχνίδια και υπήρξε το όνειρο και η προσδοκία για ένα καλύτερο μέλλον.”


Ο κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTRALOT, δήλωσε: “Ο κλάδος των τυχερών παιχνιδιών αποτελεί συνέχεια μιας πορείας πολλών αιώνων. Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε κομμάτι αυτής της ιστορίας. Δώσαμε σε έναν παραδοσιακό κλάδο μια ώθηση που σήμερα τον κατατάσσει σε έναν από τους πιο δυναμικούς κλάδους της παγκόσμιας οικονομίας. Η INTRALOT παραμένει μια νεαρή εταιρεία, μόλις 20 ετών. Έχει πλέον την εμπειρία και την ωριμότητα, αλλά διατηρεί παράλληλα και τον νεανικό της ενθουσιασμό, καθώς εξελίσσεται διαρκώς. Η INTRALOT της επόμενης δεκαετίας θα είναι μια εταιρεία ακόμη πιο ανοιχτή και ευέλικτη, θα γίνει η βάση ενός ισχυρά συνδεδεμένου δικτύου μικρών καινοτόμων παραγωγικών μονάδων. Όλες αυτές οι δυνάμεις θα συγκεντρωθούν μέσα στην κοινή γλώσσα της INTRALOT, αποκτώντας έτσι πρόσβαση στη διεθνή αγορά και θα πολλαπλασιάσουν τη δυναμική της εταιρείας.”


Η Τύχη και τα Τυχερά Παιχνίδια αποτελούν το κεντρικό θέμα αυτού του λευκώματος, το οποίο καλεί τους αναγνώστες σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στο πέρασμα των αιώνων. Η επιρροή της Τύχης και των Τυχερών Παιχνιδιών στην ιδιωτική και δημόσια ζωή των ανθρώπων παρουσιάζονται μέσα από μία μεγάλη συλλογή φωτογραφιών που απεικονίζουν τα σπουδαιότερα δείγματα τέχνης, μνημεία, καθώς και σκηνές από την καθημερινή ζωή των ανθρώπων ανά εποχή. Από την αρχαία Ελλάδα, τα Τυχερά Παιχνίδια βασισμένα στην τύχη, στη στρατηγική ή και στα δύο, προσέφεραν πάντοτε τη χαρά της συμμετοχής μαζί με τον ενθουσιασμό της αναμονής του αποτελέσματος. Τα τυχερά παιχνίδια μπορεί να παίρνουν πολλές μορφές ανά τους αιώνες, αλλά πάντοτε αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του ανθρώπινου πολιτισμού.


Keywords
Τυχαία Θέματα