Κολλήματα σε web cameras το Anniversary Update των Windows!

Χρήστες που χρησιμοποιούν web cameras έχουν αναφέρει ότι τους έχει προκαλέσει προβλήματα το Windows 10 Anniversary Update.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν το “επετειακό” update της Microsoft, που διατέθηκε στις 2 Αυγούστου, δε διαθέτει υποστήριξη για δύο πολύ σημαντικά video

compression formats – τα H.264 και MJPEG.

Διαβάζοντας το πολύ γνωστό blog που σχετίζεται με θέματα Microsoft, το Thurrott.com, μαθαίνουμε ότι η μη υποστήριξη των formats ήταν μία απόφαση της αμερικανικής εταιρείας, προκειμένου να αποτρέψει προβλήματα στις επιδόσεις του λειτουργικού.

Όμως στην πράξη το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι εκατομμύρια χρήστες των Windows να έχουν προβλήματα με τις webcams τους, τις οποίες βλέπουν να “παγώνουν”, ακόμη και όταν δοκιμάζουν stream μέσα από το Skype, μία εφαρμογή ιδιοκτησίας της Microsoft! Παράλληλα το πρόβλημα επηρεάζει και άλλες κάμερες, ακόμη και μεγάλα ονόματα της αγοράς όπως προϊόντα της Logitech.

Από την πλευρά της η Microsoft αρκείται να σημειώσει ότι τα Windows 10 έχουν την υψηλότερη ικανοποίηση πελατών από οποιαδήποτε έκδοση των Windows.Παραδέχεται ωστόσο ότι το Anniversary Update έχει προκαλέσει προβλήματα σε κάποιους χρήστες. “Έχουμε δει ένα μικρό αριθμό reports σχετικά με απροσδόκητες συμπεριφορές των Windows μετά το Aniversary Update” σημειώνεται. “Οι μηχανικοί και η υποστήριξη πελατών μας ερευνούν τα ζητήματα κάθε ένα ξεχωριστά και προσφέρουν συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων, όταν αυτό είναι απαραίτητο.»

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα επίσημο fix για το πρόβλημα που έχει προκύψει πιθανότατα ετοιμάζεται και θα ενσωματωθεί στο update Σεπτεμβρίου.Όμως, θα διορθώσει το πρόβλημα μόνο για το MJPEG format, οπότε όσοι χρησιμοποιούν το H.264 θα χρειαστεί να περιμένουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα